Tümamiral Mustafa Özbey'den çağrı: Mavi Vatan okul müfredatına girsin


Tümamiral Mustafa Özbey'den çağrı: Mavi Vatan okul müfredatına girsin

23 NİSAN 2020

Emekli Tümamiral Mustafa Özbey bu kez Mavi Vatan'ın ülkemizin geleceği olan öğrencilere öğretilmesi için çalışıyor. E. Amiral Özbey, Twitter hesabı üzerinden başlattığı kampanyayla Mavi Vatan'ın müfredata alınmasını öneriyor.

Türkiye'nin dünyayı saran koronovirüsten önceki en önemli gündemlerinden biri hiç şüphesiz Mavi Vatan çalışmalarıydı. Emekli Tümamiral Mustafa Özbey bu kez Mavi Vatan'ın ülkemizin geleceği olan öğrencilere öğretilmesi için çalışıyor. E. Amiral Özbey, Twitter hesabı üzerinden başlattığı kampanyayla Mavi Vatan'ın müfredata alınmasını öneriyor.

'SADECE KARASAL SINIRLARI ANLATIYORUZ'

Çağrıya destek giderek artarken Özbey, kampanyayı Aydınlık'a anlattı. Türkiye'nin yüzölçümü anlatılırken sadece karasal yüzölçümünün anlatıldığını ama Türkiye'nin anavatanının Mavi Vatanıyla bir olduğunu söyleyen Özbey, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'nin karasal yüzölçümü 750 bin kilometrekare olarak coğrafya kitaplarımızda mevcut. Fakat burada ülkemiz tanıtılırken sadece karasal yüzölçümünü, komşularını, sahil uzunluklarını ve komşularıyla olan sınırlarını anlatıyoruz. Bu doğru ama eksik, Türkiye sadece karasal yüzölçümünden ibaret değil. Eksikliğini Türkiye'nin sadece karasal yüzölçümünden ibaret olmaması olarak belirtebiliriz.

Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke. Karadeniz, Ege ve Akdeniz. Bizim bu denizlerde; deniz yetki alanlarımız, kıta sahanlığımız ve münhasır ekonomik bölge olarak sahip olduğumuz Mavi Vatanımız var.

“Şöyle anlatmak gerekirse Türkiye'nin 750 bin kilometrekare anavatanı, denizlerdeki sınırlarımız Mavi Vatanımız 450 bin kilometrekare vardır. Yani Türkiye'nin karasal yüzölçümünün yarısından büyük bir Mavi Vatanımız var. Türkiye'nin Mavi Vatanının yüzölçümü büyüklüğü Milli Savunma Bakanlığı tarafından da 450 bin kilometrekare olarak çeşitli vesilelerle de ifade edilmiştir.”

'ÖĞRENCİLER MAVİ VATAN BİLİNCİYLE HAYATA ATILMALI'

Başlattığı kampanyanın sosyal medya üzerinde hızla büyüdüğünü ve olumlu tepkiler aldığını belirten Özbey, son olarak şunları söyledi: “Bu kampanyanın amacı evlatlarımıza Mavi Vatan ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek onların Anavatan ve Mavi Vatan bütünlüğü içinde eğitilmiş bireyler olarak hayata hazırlamak. Türkiye'nin sınırları öğrencilere anlatılırken anavatan ve Mavi Vatanın toplamı 1 milyon 200 bin kilometrekare denilmelidir. Kampanyaya çok sayıda olumlu dönüş alıyorum. Bana ulaşan insanlar ve veliler var. Özellikle veliler çocuklarının Mavi Vatanı öğrenmelerini istiyorlar. Bu nedenle bu kampanyayı herkesin içtenlikle destekleyeceğine inanıyorum.”

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi