NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ


NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ

Lefkoşa, 28 Ekim 20 :  Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasidis’in seçim programında yer alan, 1974’ten sonra Kuzey’de kalan mallarını kullanamıyor olmalarından dolayı hak sahibi kişilere kullanım kaybı tazminatı/yardımı ödenmesi vaadinin yerine getirilemeyeceğini açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazetelere göre, Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nin dünkü toplantısında konuşan Nuris, konuyu Rum yönetiminin bir yandan göçmenler için iskân programını yürütürken, bir yandan da kayda değer bir kullanım kaybı tazminatı ödenemeyeceğini savunarak, hak sahiplerine sadece “sembolik meblağ” verilmesi görüşünü de paylaşmadığını söyledi.

Nuris, taşınmaz mallarla ilgili değer tespit bulunmadığı için, içerisinde bina olup olmadığına bakılmaksızın sadece arazilerin 1975’teki değerlerinin temel alındığını belirten Nuris, “Yan yana iki araziden birinde otel inşa edilmesine rağmen her ikisine de aynı değer biçildi” dedi.

Gayrı menkullerin alanları konusunda da sıkıntı yaşandığını ve bazılarının alanının sıfır (0) göründüğünü belirten Nuris, gayrı menkullerin yüzde 19,81’inin ise kimse tarafından beyan edilmediğini ve yüzde 1,83’ünün müşterek mal olduğunu söyledi.

Rum göçmenlerden kaçının Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurduğunu veya malını satıp satmadığına dair veri bulunmadığını ve otomasyon sistemine geçilen 2004 öncesinde göçmenlere verilen yardımlara dair veri bulunmadığını anlattı.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi