Tümamiral Cihat Yaycı Genelkurmay emrine atandı


Tümamiral Cihat Yaycı Genelkurmay emrine atandı

 

Türkiye-Libya deniz yetki sınırlandırma anlaşmasının mimarlarından Cihat Yaycı, aktif görevden alındı. Yaycı, TSK içindeki kripto FETÖ’cüleri 'önce tespit, sonra imha et' stratejisi üzerine kurulu FETÖMETRE'yi geliştirmişti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. Resmi Gazete’de yayınlanan atamanın Yüksek Askeri Şura öncesinde yapılması dikkat çekti.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “Mavi Vatan” mücadelesinde önemli görevler üstlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ismi anılarak övülen Cihat Yaycı’nın aktif görevden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atanması tartışma yarattı.

 

FETÖMETRE’NİN YARATICISI

Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin çıkarların savunan tutumu, Libya ile varılan anlaşmadaki rolünün yanı sıra, TSK içindeki kripto FETÖ’cüleri “önce tespit et, sonra imha et” stratejisi üzerine kurulu FETÖMETRE analiz programını geliştirmesiyle de tanınıyor. Yaycı’nın geliştirdiği FETÖMETRE sayesinde hem TSK içinde hem de kamu kuruluşlarında çok sayıda “gizli FETÖ”cü tespit edilerek işlem yapılmasını sağladı.

 

CİHAT YAYCI KİMDİR

1966 doğumlu Tümamiral Cihat Yayacı, 1984'te Deniz Lisesi’nden, 1988'de Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de 2. Komutanlık görevlerinde bulundu. 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yaptı. 2000'de Deniz Harp Akademisi’nden, 2003'te ise Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu. Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve müteakiben Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

“Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi” Ana Bilim Dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD’de “Fizik Mühendisliği” ile “Elektronik Mühendisliği” dallarında yüksek lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamladı. 30 Ağustos 2012 tarihinde Tuğamiralliğe terfi etti. 2012-2014 yılları arasında Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi, 2014-2015 yılları arasında Güney Görev Grup Komutanı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü, 2015-2016 yılları arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevlerinde bulundu.

29 Temmuz 2016 tarihinde Tümamiralliğe terfi ettirilmesi üzerine 2016-2017 yılları arasında Dz.K.K.lığı Personel Başkanı görevine getirildi. 20 Ağustos 2017 tarihinde Dz.K.K.lığı Kurmay Başkanı görevine atandı.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi