TATAR VE ANASTASİADİS’İN BU AKŞAM GAYRI RESMİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELMELERİ BEKLENİYOR


TATAR VE ANASTASİADİS’İN BU AKŞAM GAYRI RESMİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELMELERİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bu akşam Rum lider Nikos Anastasiadis ile gayrı resmi toplantıda bir araya gelmeleri bekleniyor.Görüşme, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, ara bölgedeki ikametgâhında, saat 19.00’da gerçekleşecek.Bu akşamki gayrı resmi toplantı, liderler arasındaki ilk görüşme olacak.

FAŞİST EOKACI RUM LİDER ANASTASİADİS 3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU VE 4. CUMHURBAŞKANI AKINCI İLE FEDERASYON MÜZAKERELERİNİ YÜRÜTMÜŞ, NE VAR Kİ ANASTASİADİS’İN GAYRI CİDDİ, SAMİMİYETSİZ VE UZLAŞMAZ TUTUMU NEDENİYLE ÇÖZÜME ULAŞMAK MÜMKÜN OLAMAMIŞTI. ANASTASİADİS, MÜZAKERE SÜRECİNDE HER İKİ CUMHURBAŞKANI’NA DA KÜSTAHÇA VE TERBİYESİZCE DAVRANIŞ SERGİLEMİŞ, GÖRÜŞME ODASININ KAPISINI VURARAK TERKETMİŞTİ.

5. CUMHURBAŞKANI TATAR’IN BUGÜNKÜ TANIŞMA GÖRÜŞMESİNDE BİRARAYA GELECEĞİ ANASTASİADİS’İN OLUMSUZ VE UZLAŞMAZ SİYASİ DURUŞU BİR YANA, İNSANİ BAKIMINDAN DA ZAYIF BİR KARAKTERE SAHİP OLDUĞU BİLİNİYOR. 

AKEL GENEL SEKRETERİ ANDROS KİPRİYANU BİRÇOK AÇIKLAMASINDA ANASTASİADİS’İN TARTIŞMALI ZAYIF KARAKTER YAPISINI ÜÇ KELİMEYLE ÖZETLEMİŞ, KAMUOYU İLE PAYLAŞMIŞTI;

“ANASTASİADİS YALANCI, GÜVENİLMEZ, TEHLİKELİ !”

 

YALANCI, DÜZENBAZ ANASTASİADİS’LE VAKİT KAYBEDİLMEMELİ

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Mont Pelerin 1’den ayrılmak ve Ada’ya dönmek için şahsının adını kullandığını, bunu da Rum Ulusal Konsey toplantısında itiraf ettiğini açıklamıştı. Kiprianu “Sayın Anastasiadis’in yalan bağımlısı olduğunu büyük bir üzüntüyle gözlemliyorum” diyerek Anastasiadis’i yerin dibine sokmuştu. 

Kiprianu, “Bir Başkanın, sırf kendini savunmak için bu kadar kolay yalan söylemesi çok tehlikelidir” vurgusu da yapmıştı. 

Anastasiadis’ten önceki liderlerden Vasiliyu,Papadopulos ve Hristofiyas’ın da tescilli yalancı ve güvenilmez oldukları çok iyi bilinmektedir. Bu karakter yapısındaki Rum liderlerle yapılan müzakerelerden bugüne kadar sonuç alınamamış olması şaşırtıcı değildir. Cumhurbaşkanı Tatar’ın yeni tanışacağı Anastasiadis ile buluşmasında dikkatli olması ‘elini verirken kolunu kaptırmamaya’ dikkat etmesi zaruridir!!!  

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi