SOYALAN’A SOSYAL MEDYADA TEBRİK MESAJI YAĞDI


Polis Genel Müdürü Soyalan’dan  başarılı operasyon… 

Aralarında CAPİTAL BANK sahibi iş insanı Tekin Arhun ve bir dönem Lefkoşa Polis Adli Şube Amirliği görevini yürüten Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan'ın da bulunduğu kişi Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ve ekibinin başlattığı başarılı operasyon neticesinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

SOYALANA SOSYAL MEDYADA TEBRİK MESAJI YAĞDI

 

Zanlıların Polis Ali Savaş Altan'ın Ağır Ceza'daki davalarına yönelik bir ses kaydını sildikleri ve konuşmalarda "aklama yaparak" söz konusu kayıtları mahkemeye sunma hazırlığı yaptıkları öne sürüldü. 

Tutuklanan 4 kişi Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargıç huzuruna çıkarıldı. 

 

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Polis Ömür Dalkıran, tutuklanan şahısları "zanlı Ali Savaş Altan'ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülecek davasını aklamak için,  bir ses kaydının orijinalini sildiklerini ve konuşmalarda aklama yaparak mahkemeye sunacak şekilde CD hazırladıklarını"iddia etti. 

"Zanlı İsmail Karaböcek'in itiraf nitelikli detaylı 5 sayfalık gönüllü ifade verdiğini"savunan Polis Dalkıran, olayla ilgili tüm zanlıların ev ve araçlarında arama yapıldığını birçok emare tespit edildiğini öne sürdü. 

Müfettiş Muavini Dalkıran, soruşturmanın 24 Mayıs tarihinde Başsavcılık talimatı ile başladığını kaydetti. Bilişim Suçları Yasası çerçevesinde ses kaydının incelenmesi için kriminilastik şubeye teslim ettiklerini kaydeden Dalkıran, raporların içeriğinin beklendiğini ifade etti.

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, işlenen suçun Zanlı Ali Savaş Altan'ın  “Kamu Görevlisi Tarafından Rüşvet alma", "Resmi evrak sahteleme" ve "Resmi evrakı tedavüle sürme" davaları ile ilgisi olduğuna dikkati çekti. 

Tanık Erkut Hafız’ın şahadetini etkilemek için bu suça teşebbüs edildiğini kaydeden Dalkıran, soruşturmanın çok ciddi olduğunu "konuşmalarda aklama tespiti yapıldığını"kaydetti. Dalkıran soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek 3 gün tutukluluk talep etti.

Yargıç Temay Sağer, soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 4 zanlının 1 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Davaya ilişkin olarak tutuklanan İsmail KARABÖCEK, Tekin ARHUN, Ali Savaş ALTAN ve Nurettin ARAPSOY bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak. 

Zanıların ses kaydı meselesi ile ilgili olarak "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Yoluyla Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek", "Kişiler Arasında Telefon İle Yapılan Haberleşmeyi Tarafların İzni olmaksızın Kaydetmek ve İfşa Etmek", "Tanıkları Yalan İfade Vermeye veya Doğru Şahadeti Gizlemeye Teşvike Teşebbüs Etmek" suçları ile tutuklandığı da açıklandı.

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi