Soner Polat unutulmadı: Çizdiği rota Türkiye’nin rotası


Soner Polat unutulmadı: Çizdiği rota Türkiye’nin rotası

 
Vatan Partili arkadaşları ve dostları ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında O'nu andı, hedeflerini hayata geçirmek için söz verdi. Şule Perinçek 'Onun bıraktığı yerden devam etmeye, çok daha hızlı, iki misli koşmaya hazırız' derken, Cem Dikmen de 'Ve onu zaferlerle hatırlatacağız' dedi.

Soner Polat unutulmadı: Çizdiği rota Türkiye’nin rotası

ERCAN KÜÇÜK

Emekli Tümamiral Soner Polat vefatının 1. yılında mezarı başında anıldı. Vatan Partisi’nin düzenlediği anma törenine Soner Polat’ın eşi Sevgi Polatemekli Amiral Cem Gürdeniz, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve partililer katıldı. Törende konuşan Cem Gürdeniz, Soner Polat’ın fikirlerinin hayatta olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bugün Doğu Akdeniz ve Ege’de verdiği ‘Mavi Vatan’ mücadelesinin öncülerinden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Em. Tümamiral Soner Polat, onu kaybedişimizin yıldönümünde anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarı başında yapılan törende konuşan Cem Gürdeniz, Polat’ın jeopolitik görüşlerinin Türkiye’yi refaha, güvene götüreceğini belirtti. Polat’ın kitaplarına da vurgu yapan Gürdeniz şunları söyledi:

‘YAZDIĞI JEOPOLİTİK ROTA HEPİMİZİN ROTASIDIR’

“Hem hapishane döneminde hem de daha sonra katıldığı Vatan Partisi üzerinden yürüttüğü siyasi faaliyetlerde Türkiye’ye her yönüyle örnek olmuş, her yönüyle, her dakikasıyla katma değer sağlamış bir kişilikten bahsediyoruz. Mükemmel bir asker, mükemmel bir diplomat, mükemmel bir denizci, gemi komutanı, kaptan, deniz sevdalısı... Mükemmel bir hatip, mükemmel bir feragat, mükemmel bir analiz kabiliyeti. Atatürk’e, devrimlere sarsılmaz bir inanç... Kıskançlıkla koruyan bir kalp... Onu tarif etmek için kelimeler yetmiyor. Yazdığı 600’e yakın makale, Deniz Kuvvetleri’ndeyken hayat verdiği kitaplar ve daha sonra Kaynak Yayınları üzerinden çıkardığı kitaplar, Türkiye’ye rota veren kitaplar. Işık tutan kitaplar. Onun ayrılığı bizi çok üzüyor. Ona maddeten erişmemizin mümkün olmadığını biliyoruz ama şunu herkes bilsin ki Soner Polat’ın fikirleri, onun rehberliğinde oluşan jeopolitik görüş Türkiye’yi refaha mutluluğa ve güvene götürecektir. Ve o fikirler hayattadır. Bunu büyük bir inançla söylüyorum. Onun yazdığı Mavi Vatan İçin Jeopolitik Rota hepimizin rotasıdır. Onun ruhuna buradan sesleniyorum. Mutlaka o limana erişeceğiz. Nur içinde yatsın. Sonsuza dek hepimizin kalbinde. Ne unutacağız ne unutturacağız.”

‘TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN DEVLET ADAMIYDI’

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Şule Perinçek de konuşmasında Türkiye’nin çok önemli bir devlet adamını kaybettiğini belirtti. Polat’ın bıraktığı yerden devam etmeye hazır olduklarını vurgulayan Perinçek şu şekilde konuştu.

“Bize gitmeden son emrini vermişti; ‘Devam edeceksiniz’. Her ziyaretimizde ‘kalkacağım ve bıraktığım yerden devam edeceğim’ diyordu. Çok sevgili bir eş, çok sevgili bir kardeş kaybettik. Çok değerli bir komutan kaybettik. Vatan Partisi çok değerli bir komutanını, yoldaşını, Mehmetçiğini kaybetti. Ama bu ölüm bizi başka yerden çok fena vurdu. Türkiye onu şahsında önemli bir geleceğini kaybetti. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan bir devlet adamıydı. Türkiye’nin başına geçecek, şu dar günlerimizde insanlığıyla, dostluğuyla, yol göstericiliği, rota çiziciliğiyle önemli bir komutanımızı kaybettik. Onun yerini doldurmak için buradaki arkadaşlarla bir kez daha and içelim. Onun bıraktığı yerden devam etmeye, çok daha hızlı, iki misli koşmaya hazırız. Yolumuz açık, bahtımız şen olsun.”

‘ZAFERLERLE ANACAĞIZ’

Vatan Partisi MYK Üyesi, İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Soner Polat’ı Türkiye’nin Mavi Vatan'da aldığı zaferlerle hatırlatacaklarını belirtti. Dikmen şunları söyledi:

“Komutanımıza uğruna mücadele ettiği Mavi Vatan mücadelesinde Türkiye’nin hangi aşamada olduğunu göstermek, görevlerimizi yeniden hatırlamak için geldik. Bu mücadelede zafer bizim oluncaya kadar son nefesimize kadar ne gerekiyorsa onu yapacağımızı bir kez daha haykırmak için geldik. Soner Polat komutanımızı uğruna hayatını verdiği bu büyük mücadelede kazandığımız her zafer için bilgilendireceğiz. Ve onu zaferlerle hatırlatacağız. Onunla birlikte mücadele etmekten büyük onur duyan biz Vatan Partililer ondan aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için sürekli ve sürekli ilerleyeceğiz.”




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi