SAĞLIK TEKNİK KOMİTESİ RUM EŞBAŞKANI FİLAKTU: “SAĞLIK TEKNİK KOMİTESİ’NDEKİ İŞBİRLİĞİ ÖZLÜ”


SAĞLIK TEKNİK KOMİTESİ RUM EŞBAŞKANI FİLAKTU: “SAĞLIK TEKNİK KOMİTESİ’NDEKİ İŞBİRLİĞİ ÖZLÜ”

 

Lefkoşa, 7 Haziran 20 (T.A.K): İki toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Rum Eşbaşkanı Leonidas Filaktu, komitenin işbirliğinin özlü olduğunu çünkü eylemlerinin birçoğunun acil ve programlanmamış eylemler olduğunu söyledi.

Fileleftheros gazetesine röportaj veren Filaktu, bilimsel görüş alışverişinin samimi olduğunu, Kıbrıs sorunundan etkilenmediğini ve bilimsel verilere dayandığını çünkü Kıbrıslıların tümünün sağlığıyla ilgili konuların mevzubahis olduğunu kaydetti.

Habere göre, Filaktu, KKTC’deki epidemiyolojik durumla ilgili ispatlı unsurlar bulunmadığını; KKTC’de yapılan PCR testi sayısının az olduğunu bildiklerini ancak KKTC’deki durum kötü olsaydı, hastanelerde çok daha fazla hasta ve çok daha fazla ölüm olacağını ifade etti.

Filaktu, geçiş kapılarının açılması ve Türkiye’den uçuşların başlamasının ardından ne olacağına dair soru işaretleri bulunduğunu belirtti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya testlerin Rum Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nde yapılmasını önerdiğini ancak bu öneriye karşılık gelmediğini ve bunun sebebiyle ilgili hiçbir yanıt alamadıklarını kaydeden Filaktu, Kıbrıslı Türklerin zor durumda kaldıklarını çünkü koronavirüs test örneklerinin Türkiye’ye gönderilmesinin pratik bir çözüm olmadığını söyledi.

Buna rağmen Kıbrıslı Türklerin böyle önemli bir konuda yardım kabul etmediğini ifade eden Filaktu, PCR testlerini Kıbrıslı Türklerin kendilerinin yapmak istediğini ve öyle de yaptığını belirtti.

Rum Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nün Kıbrıslı Türkler için hizmet vererek, çok daha fazla sayıda PCR testi yapılmasına imkan sunabileceğini söyleyen Filaktu, Kıbrıslı Türklerin güneydeki durumla ilgili şüphe duyacağı bir durum olmadığını ve pandeminin güneydeki doğru yönetiminin buna izin vermediğini kaydetti.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi