İŞİ GÜCÜ GERİLİM!


GÜVENLİK AMACIYLA KKTC TOPRAKLARINDAKİ EVE MONTE EDİLEN KAMERADAN RAHATSIZ OLDU…

PROVOKATÖR/KORKAK HRİSTODULİDİS YANINA RMMO KOMUTANI İLE KİP BAŞKANI’NI DA ALARAK SINIRDA İNCELEME YAPTI.. İŞİ GÜCÜ GERİLİM!

Rum Yönetimi Başkanı Faşist Eokacı Nikos Hristodulidis dün sabah saatlerinde Neriman’ın evi (“Maria’nın Evi”) yakınlarındaki Metehan (“Agios Dometios” ) bölgesine planlı olmayan bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hristodulidis’in ziyaret esnasında Rum kesimi tarafından alınan önlemlerin uygulanması süreci hakkında bilgi aldığını ve bölge sakini Rumlarla görüştüğünü duyuran “Philenews” haber sitesi, Hristodulidis’e ziyaretinde Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) komutanı yanı sıra Rum İstihbarat Teşkilat (KİP) başkanı ve Ay. Demet Belediye Başkanının da eşlik ettiğini kaydetti.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, önceliklerinin insanların kendilerini güvende hissetmesi olduğunu ve buna yönelik çalıştıklarını ifade eden Hristodulidis, bölge sakinlerinin kendilerini güvende hissettiğini duymanın kendisi için çok önemli olduğunu ekledi.

Rum basını, Türk askerinin 27 Kasım'da “Ayios Dometios” (Metehan) bölgesinde, ara bölgeye girerek “Marullus’un Evi – Maria’nın Evi” olarak bilinen boş bir evin dışına demir direk üzerine kamera yerleştirdiğini iddia ederken, KKTC Dışişleri Bakanlığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Metehan kara sınır kapısının batısında bulunan ve “Neriman’ın evi” olarak bilinen boş binanın karşısındaki nöbet mevziilerine projektör ve kamera takmak suretiyle kışkırtıcı faaliyetlerde bulunduğunu duyurarak, bölgedeki huzur ve güvenliğin devamının Rum yönetiminin kışkırtıcı eylemlerini sona erdirmesi ile mümkün olabileceğini vurgulamıştı.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi