HMYUSUF : "Sözde bilim insanlarının düşünce özgürlüğü varsa Volkan ve yazarlarının da düşünce ve eleştirme özgürlüğü vardır."


                                                  BASIN BİLDİRİSİ

Gazetemiz VOLKAN’ın 26 Ocak 2021 tarihli ‘BU NE BİÇİM PROFESÖR’ başlıklı manşet haberimize Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (Daü-Sen) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi (BAİM) tepki göstermiş ve gazetemiz haksız şekilde suçlanarak kamuoyunda karalanmaya çalışılmıştır.

Manşet haberimizde de vurguladığımız üzere, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğretim üyesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sözen YeniDüzen gazetesine verdiği röportajda, Kıbrıs' ta Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kuran iki eşit egemen kurucu halktan biri olduğumuzu, kurucusu olduğumuz devletten silah zoru ile atıldığımızı,  o nedenle self determinasyon hakkımızı kullanarak halkımızın özgür iradesiyle kendi egemen Devletimizi kurduğumuzu ve tüm federasyon planlarını Rumların reddettiğini göz ardı ederek hiçbir ilgisi olmadığı halde ÜNİTER devlet olan Türkiye ile benzerlik kurmaya kalkarak Kıbrıs'ta iki devletli çözüm savunulursa Türkiye'deki Kürtlerin de bu hakkının gündeme geleceğini,Türkiye’de iki ayrı devlet kurulmasının önünün açılacağını iddia etmiş ve adeta bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye akıl hocalığı yapmıştır. Sözen diğer taraftan Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini PKK/YPG teröristlerinin eylemleri ile bir tutacak kadar ileri gitmiştir.

Gazetemiz Volkan 20 yıldan beri Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’taki varoluş mücadelesinin sesi olmuş,Anavatan Türkiye ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlılığını her fırsatta ortaya koymuş itibarlı bir gazetedir. 

Prof.Ahmet Sözen’in YeniDüzen gazetesine verdiği röportajda söyledikleri,iddia edildiği üzere bir öğretim görevlisinin masumane bir şekilde, ‘uzman ve aydın’ olarak ‘ifade hakkını kullanması’ özgür iradesini yansıtmasından daha çok haberimizde de vurguladığımız üzere bölücü terör örgütlerine fikir babalığı yapmak,yol göstermektir.

Anavatan Türkiye’nin aktardığı kaynaklarla kurulan ve bugün ayakta duran güzide Üniversitemiz DAÜ’nün bir öğretim görevlisinin bu denli sorumsuzca,ve söylediklerinin nereye çekileceğini hesaplamadan konuşması,kamuoyuna mesaj vermesi kabul edilemez.

Bu vesile ile değerli halkımıza şu bilgiyi de vermekte fayda görmekteyiz. Gazetemizin yayını üzerine tepkisini ortaya koyarak bizi kınamaya kalkışan, Prof.Sözen’in avukatlığına soyunan BAİM Başkanı Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu’nun, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütü PKK ile mücadelesinde eleştiren ve katliam yapmakla suçlayan skandal‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ bildirisinin imzacıları arasında olduğunu,birçok imzacının yargılanarak hüküm giydiğini,birçoğunun da görev yaptıkları üniversitelerden atılarak ilişkilerinin kesildiğini hatırlatmak isteriz. 

"PKK terörü ile mücadele dursun" diyen, PKK terörüne tek laf etmeyip devlete demediğini bırakmayanbildiride imzası olan Prof.Aliefendioğlu’nun, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen silahlı PKK/YPG terör örgütüne akıl veren Prof.Sözen’i hangi akılla savunmaya çalıştığı böylelikle daha iyi anlaşılacaktır.

Gazetemizi karalamaya çalışanların düşünce ve fikir özgürlüğünü sadece kendileri için isteme ve dokunulmazlıkları olduğunu düşünme alışkanlığından kurtulmaları gerekmektedir. Bilim adamı sıfatı arkasına saklanarak ortaya yanlış, tarihi ve siyasi gerçeklere ters, Halkın beynini yıkamaya yönelik saçmalıklar ortaya koyulduğu zaman eleştirilmeyi göze almak zorunda olunulduğu ve  kimsenin dokunulmazlığının olmadığı açıktır. Sözde bilim insanlarının düşünce özgürlüğü varsa Volkan ve yazarlarının da düşünce ve eleştirme özgürlüğü vardır. Eleştirilerimiz karşısında savunma yapmak hak iken dava tehditleri ile Volkan’ı susturabileceklerini, sindireceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Kendilerine yönelik dava tehditlerini düşünce özgürlüğüne saldırı olarak niteleyenlerin, Volkan’ı susturmaya yönelik dava tehditleri yapmaları ise nasıl bir ruh haleti içinde olduklarının somut göstergesidir. 

Bu bağlamda DAÜ yönetimine ve Hükümete de çağrıda bulunuyoruz.Üniversiteye sızmış olan PKK terör örgütü destekçisi, Rum iddialarını savunan, Rum yönetiminin ve emperyalist güçlerin etki ajanı, KKTC ve Türkiye karşıtı, sözde akademisyenleri üniversiteden temizleyin. Gençlerin beyinlerini Rum tezleri ile yıkayanları uzaklaştırın. Anavatandan gelen yurtsever bilim adamlarının planlı şekilde üniversiteden uzaklaştırılmalarına son verin.

 

 

HÜSEYİN MACİT YUSUF

VOLKAN GAZETESİ

GENEL YAYIN YÖNETMENİ

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi