FATİH PORTAKAL HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


FATİH PORTAKAL HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul, 30 Nisan 20 : İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sunucu Fatih Portakal hakkında sosyal medyada bankacılık sektörüne olan güveni sarsabilecek mahiyette paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Portakal'ın 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "itibarın zedelenmesi" hükmünü içeren 158. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, BDDK'nin dilekçesinde, Portakal'ın 6 Nisan'da sosyal medya hesabından paylaştığı ve şikayete konu mesajında Tekalif-i Milliye'yi hatırlatılıp, "Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef..." ifadelerini kullanarak 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "itibarı korunması" başlıklı 74. maddesini ihlal ettiği belirtildi.

"ALGI VE KANAAT OLUŞTURMAYA YÖNELİKTİR"

Portakal'ın şikayete konu sosyal medya paylaşımına İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 8 Nisan'da erişimin engellenmesi kararı verdiği anlatılan iddianamede, Portakal'ın savunmasına da yer verildi.

Portakal savunmasında "Bankacılık sistemine zarar verecek bir eylemde bulunmadığını, kendisine isnat edilen Bankacılık Kanunu'nun madde 74 hükmünün ihlalinin oluşması için herhangi bir bankayı hedef almasının gerektiğini, soruşturma konusu paylaşımında ise hiçbir bankanın hedef alınmadığı gibi herhangi bir bankaya ilişkin en ufak bir ifadenin dahi mevcut olmadığını, paylaşımın tamamen ironi niteliğinde olduğunu" anlattı.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi