DAÜ’DE BİR PROFESÖR SKANDALI DAHA..REZALET!


Gazetemiz VOLKAN’ın 26 Ocak 2021 tarihli ‘BU NE BİÇİM PROFESÖR’ başlıklı manşet haberine Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (Daü-Sen) ve  Doğu Akdeniz Üniversitesi Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi (BAİM) tepki gösterdi; Volkan haksız şekilde suçlanarak kamuoyunda karalanmaya çalışıldı.

 

DAÜ’DE BİR PROFESÖR SKANDALI DAHA..REZALET! 

 

PROF.EFENDİOĞLU TÜRKİYE KARŞITI, TERÖR DESTEKÇİSİ BİLDİRİYİ İMZALADI

 

 

PROF. DR. HANİFE EFENDİOĞLU’NUN, ANAVATAN TÜRKİYE’NİN KATLİAM YAPMAKLA SUÇLANDIĞI VE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN  SAVUNULDUĞU ‘BARIŞ İÇIN AKADEMİSYENLER İNSİYATİFİ’ BİLDİRİSİNİN İMZACILARI ARASINDA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI.

 

Prof.Sözen’in avukatlığına soyunan BAİM Başkanı Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu’nun, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devletini terör örgütü PKK ile mücadelesinde eleştiren ve katliam yapmakla suçlayan skandal‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’bildirisinin imzacıları arasında olduğu,birçok imzacının yargılanarak hüküm giydiğini,birçoğunun da görev yaptıkları üniversitelerden atılarak ilişkilerinin kesildiği öğrenildi."PKK terörü ile mücadele dursun" diyen, PKK terörüne tek laf etmeyip devlete demediğini bırakmayanbildiride imzası olan Prof.Aliefendioğlu’nun, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen silahlı PKK/YPG terör örgütüne akıl veren Prof.Sözen’i savunmaya çalışması ise yadırganmadı…

 

EMEKLİ KIDEMLİ SAVCI GÜVEN SİLMAN: “Hukuki ve tarihi gerçeklere aykırı görüş beyan eden Profösörlerin ünvanlarının meşruiyetini YÖDAK değerlendirmelidir. DAÜ de, bu akademisyenlerin üniversitedeki görevlerini gözden geçirmelidir. Anayasamız ve Ceza Yasamız kurallarına aykırı suç oluşturan görüşlerin faillerinin adalet kurumlarına gönderilmeleri de ilgili kurumlar tarafından yerine getirilmelidir. ”

(Konu ile ilgili yorum ve detay Hüseyin Macit Yusuf’un S:2’deki köşe yazısında)

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi