CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY LİMASOL’DAKİ KÖPRÜLÜ HACI İBRAHİM AĞA CAMİSİ'NE YAPILAN SALDIRIYI KINADI


CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY LİMASOL’DAKİ KÖPRÜLÜ HACI İBRAHİM AĞA CAMİSİ'NE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

TBMM, 2 Haziran 20 : CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Güney Kıbrıs'ın Limasol kentindeki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadı. 
Altay, "Saldırının her türlüsüne karşıyız ama ibadethanelere, kutsala yönelik olmasına tahammülümüz asla olmaz. Kınadığımızı belirtmek istiyorum. Umarım tekraren böyle durumlarla karşı karşıya kalmayız. Provokasyon amaçlı ya da karşıt amaçlı kindar bir mantıkla da olsa bunların hiçbirinin kabul edilebilmesi, hoş görülebilmesi asla mümkün değildir." ifadelerini kullandı. 
Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'de "yeni normal hayatın" hayırlı olması temennisini dile getirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 48 gün sonra açılmasının ardından gündeminde Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu'nun bulunmasını eleştiren Altay, yaklaşık 50 gündür kapalı olan Meclis gündeminde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelip bilgi vermesi, çiftçi borçlarının ve sorunlarının ele alınmasının olması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin her yerinde bekçi şiddetlerinin yaşandığını savunan Altay, "Benim endişem var. Bekçiler, daha kanunları çıkmadan terör estirmeye başladı. Toplumda bir güvenlik kaygısı var. Eskiden güvenlik kaygısını insanlar, eşkıyadan, teröristten, hırsızdan, arsızdan duyardı. Şimdi, tümünü tenzih ederim polis teşkilatımızın ve bekçilerimizin, polisten ve bekçiden kaynaklı şiddet görüntüleri ile Türkiye sarsılıyor. Amerika'daki polisin yaptığını kınayan Erdoğan'ın, Çorlu'da bir aileye polisin yaptığı şiddet ve cebiri de kınamasını isterdim." diye konuştu. 
"Hastane açtım diye övünüyorsun, boş bina. Açtın güzel. Eyvallah. Atama bekleyen sağlık çalışanları var. Bunları da atayıver." diyen Altay, küçük esnafın da zor günler geçirdiğini kaydetti.
Devletin salgından bu yana hiç veren el olmadığını iddia eden Altay, "Devlet alan el olursa devlet olmaktan çıkar. Devlet, veren el ise devlet. 'Destek veriyoruz. 6 ay ödemeyecek, sonra şu kadar faizle bana parayı geri ödeyecek...' Adam inliyor zaten. Borçlu. Borcu borçla kapatmak diye bir mantık yok. Şimdi yapılan bu. Vatandaşlın esnaf, Kobi kredilerini saymıyorum, herhangi bir vatandaşın bankalara, kredi kartına ve tüketici kredi borcu Kovid sürecinde 50 milyar artmış. Biz şimdi Meclis'te çarşı ve mahalle bekçilerinin yasal düzenlemesini yapacağız." ifadelerini kullandı.
Engin Altay, Meclis'in gündeminin yeniden belirlenmesi konusunda AK Parti'ye çağrıda bulundu.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi