8 KASIM 2023 MANŞET


 

 

 

 

GÖZLER SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ MARK DOUGLES BUDDLE’IN KKTC’DEKİ İŞBİRLİKÇİLERİNDE… TEMİZLİK ZAMANI.. 

 

Interpol tarafından aranan ve bir süre ikamet ettiği KKTC’den ihraç edilen Comanchero isimli kanun kaçağı motosiklet çetesinin uluslararası başkanı olan Avustralya vatandaşı Mark Dougles Buddle’ın,KKTC’de bulunduğu dönem içerisinde, başında bulunduğu silahlı suç örgütünün uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti, adam öldürme, silahlı yağma, kundaklama, adam kaçırma, suçtan elden edilen malvarlığı değerlerini aklama suçlarını işlemeye devam ettiği ve KKTC vatandaşları ile de işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştı.

 

‘Comanchero’ suç örgütünün İstanbul’da çökertilmesinin ardından sıra Buddle’ın KKTC’deki uzantılarına geldi. Önceki gün, 21 Eylül 2021 tarihinde Mark Douglas Buddle’a Girne’de bulunan bir siteden 1 Milyon 200 bin dolar değerinde 3 adet daire satan ancak yaptığı işlemleri KKTC makamlarına bildirmeyen iş insanı Bulut Akacan mahkemeye çıkartıldı. “4/2008 Sayılı Suç Gelirinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası, Şüpheli İşlem Bildirim Yükümlülüğüne Aykırı Hareket Etmek” suçlaması yapılan Akacan, dün çıkarıldığı mahkemede teminatla serbest kaldı, yurtdışına çıkışı yasaklandı.

 

KKTC’de yasa dışı yollarla elde ettiği kirli paraları aklayan Mark Douglas Buddle’ın ülkedeki bağlantılarının mercek altına alındığı bildirildi.Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ‘Suç Gelirlerinin Aklanması Yasası’ altında İnterpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Buddle’ın KKTC’de bir bankada şüpheli işlem yaptığı gerekçesi sonrası başlatılan soruşturmada Başsavcılığın talebi ile 04/2008 sayılı yasa tahtında aralarında avukat Emre Kadri,avukat Batur Sağlamer, galerici Halil Kahraman, Acar Acabey, Reya Lanelli Acabey, Veli Antaş, İlkay Kahraman ve Şengül İsmet Kahraman tutuklanarak yargı önünde çıkarılmış,tüm zanlılar bilahare teminatla,yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı.

 

 

KKTC’DE TEMİZ ELLER OPERAYONU ŞART

  (KORKUSUZ EMNİYET MENSUPLARI VE CESUR SAVCILAR GÖREVE)

 

 

 
   

 

 

 

SUÇLULAR ARAMIZDA SERBESTÇE DOLAŞMAMALI!

 

Tanınma sürecindeki devletimiz KKTC’nin, yasa dışı kumar, fuhuş, uyuşturucu, kara para aklama merkezi olarak anılmasına izin verilmemelidir. Tanınma bir yana, ülkemiz ekonomisinin lokomotifleri eğitim ve turizm sektörlerinin olumsuz etkilenmemesi için yasa dışı şebekeler muhakkak çökertilmelidir. 

 

Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Buddle’ın KKTC’deki işbirlikçileri ile ilgili başlatılan soruşturma ve dava süreci derinleştirilerek süratle sonuçlandırılmalı, suçlular adalete hesap vermelidir. Buddle ile sınırlı kalmayarak, KKTC’de faaliyet gösteren yasa dışı bahis çeteleri, uyuşturucu baronları,tefeciler, kara para aklayan iş insanı kılığına girmiş kan emici vampirler de yakalanarak adalet önünde çıkarılmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi