8 ARALIK 2023 MANŞET


Başbakan Ünal Üstel, Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yaparak ülke gündemindeki yabancıların mal alımı konusunda yapılmakta olan çalışmaları anlattı, değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, imar planının ülke genelini kapsayacağını vurguladı. Yaptırımlar da getirilerek, hazırlanacak yasanın uygulanacağını dile getiren Üstel, çalışmaların bitirileceğini ve bilgilerin paylaşılacağını söyledi.

2005’ten sonra başlayan bir sürecin söz konusu olduğunu dile getiren Üstel, bir aydır İçişleri Bakanı’nın çalıştığını kaydetti. Tapu Dairesi’ne kayıt olmayan sözleşmeleri yasaya uygun hale getirdiklerini ve akit sözleşmelerin devam ettiğini söyleyen Üstel, verilerin daha sağlıklı olması için Tapu Dairesi’nde görevlendirme yapıldığını ve yasal çalışma başlatıldığını kaydetti.

 

BAŞBAKAN ÜSTEL: “İMAR PLANI ÜLKE GENELİNİ KAPSAYACAK”

Üstel, sözleşmelerin sayısı hakkında bilinmezlik olduğundan yasal düzenleme yapılacağını ve muhalefetin katkısıyla Meclis’e geleceğini ifade etti.Yasal düzenlemenin ülke ekonomisini çökertmemesi için çalışıldığını söyleyen Üstel, 25 kişilik bir ekip oluşturularak imar planı için çalışma yapıldığını belirtti.Üstel, imar planının ülke genelini kapsayacağını vurguladı. Yaptırımlar da getirilerek, hazırlanacak yasanın uygulanacağını dile getiren Üstel, çalışmaların bitirileceğini ve bilgilerin paylaşılacağını ifade etti.

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi