27 EKİM 2023 MANŞET


 

Anavatan Türkiye’deki Bolu iline Ebedi Liderimiz KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt heykelini yaptıran Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanı ve Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi,Kıbrıs Milli davamızın ateşli savunucularından  Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, gazetemiz Volkan’ın sahibi,Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Macit Yusuf’a gönderdiği mektupta, oğlu Fatih Yamaner ile birlikte yaptırdıkları Rauf Raif Denktaş heykelinin hikâyesini kitap haline getirme çalışması içerisinde olduğunu müjdeledi.Yamaner, mektubunda KKTC topraklarının yabancılara satışı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

 

Yamaner, Heykellerin; ülke için, millet için, tarihe tanıklık etmiş, savaşmış, zaferler kazanmış, büyük fedakârlıklarda bulunmuş, önemli olayların unutulmaması, tarihe ışık tutulması ve genç nesillere örnek olması için yapıldığının bilindiğini belirttiği mektubunda, Ankara ve İstanbul istikametine giden çok değerli vatanseverlerin Bolu’dan geçerken Rauf Raif Denktaş heykelini görmek istediklerini ve Kaide’de bulunan “ Kod Okuyucu” yu okuyarak,Kıbrıs Türk Halkının destansı Varoluş Mücadelesini öğrenmelerinin kendisini son derece mutlu ettiğini bildirdi.

 

Mektubunda, Kıbrıs’ın, Türkiye için stratejik ve jeopolitik öneminin bilindiğini,

emperyalist ülkelerin, özellikle Yunanistan’ın ENOSİS hayaliyle birleştiklerine dikkat çeken  Kıbrıs gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında arazilerin büyük paralarla yabancılara satıldığını görmek ve duymak bizleri son derece üzmektedir.” diye duygu ve düşüncelerini paylaştı, uyarıda bulundu.

KIBRIS GAZİSİ AHMET YAMANER : “KKTC TOPRAKLARININ BÜYÜK PARALARLA YABANCILARA SATILMASI 20 TEMMUZ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKÂTINDA BU TOPRAKLAR İÇİN CANLARINI VEREN KANLARINI AKITAN ŞEHİT VE GAZİLER OLARAK BİZLERİ ÜZMEKTEDİR.”

YAMANER, Bolu’ya gelerek Rauf Raif Denktaş heykelinin açılışında bulunan, kendisini ve Bolu halkını onurlandıran KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ve yetkililerine arazilerin yabancılara satılmasının yasaklanması çağrısında bulundu.

 

Yamaner mektubunda, Ebedi Liderimiz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vefatından önce gençlere verdiği mesajı da paylaştı:“Gelecek sizsiniz, size pırıl pırıl bağımsız ve Türkiye’nin desteklediği bir devlet bırakıyoruz. Ona sahip çıkınız. Halkına sımsıkı sarılınız, canınız gibi koruyacaksınız. Biz emanetçileriz, üzerinde hür yaşayalım diye canlarını ve kanlarını vermiş olan insanlar bize bu toprakları verdi. Babamızdan miras kalmış mirasçılar gibi ne satabiliriz ne de bırakıp kaçabiliriz. Koruyacağız, sonuna kadar koruyacağız.”

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi