26 EKİM 2023 MANŞET


 

BM Genel Sekreter Özel Temsilcisi ve Kıbrıs Özel Danışman Yardımcısı Colin Stewart’ın, Rum yönetimi ile yaptığı ve detayları yavaş yavaş su üstüne çıkan Gazetemiz Volkan’ın ve yazarlarının defalarca uyarılarda bulunduğu gizli mutabakat çerçevesinde Pile’de yaptıkları emrivaki sonucu, ciddi bir krizle karşı karşıya olduğumuz ortaya çıktı.. Rum yönetimi, Stewart ile işbirliği halinde, ÖZEL STATÜSÜ olan Pile’de ve ara bölgede TOPRAK GASPETME PLANI’nı devreye koydu.

 

Dünya’nın Gazze’de yaşanan insanlık trajedisine, sivil katliamına, vahşete ve katledilen çocuklara odaklanmasını fırsat bilen Rum yönetimi, göreve geldiği ilk günden itibaren kafaya aldığı tetikçi Colin Stewart ile işbirliği içinde Pile’nin bir bölgesinde  arsa açma faaliyetlerine başladı. 

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Pile’yi, “Rum egemenliğinde olan AB toprağı”, Pile Türklerini kendi “vatandaşı”, ara bölgeyi de, “BM kontrolüne verdiği” sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” toprağı olarak takdim ederken,BM Barış Gücü ‘nün de sadece kendilerini muhatap almasını talep etmekte,BM memuru Rum yanlısı Colin Stewart da bu safsataya boyun eğmektedir. 

 

 

RUM YÖNETİMİ İLE STEWART’IN HAKKIMIZ OLAN TOPRAKLARI GASP OYUNU BOZULMALI!

 

 

 

 

 

COLİN STEWART İSTENMEYEN ŞAHIS İLAN EDİLMELİ,

KKTC’YE SOKULMAMALI…

 

 

 

YENİ KRİZ KAPIDA; STEWART SAVAŞ ÇIKARTACAK!…

Adada Rum hakimiyetinde federal çözüm için elinden geleni yapan Rum işbirlikçisi Colin Stewart’ın, KKTC makamlarından gizlediği, bilgimiz ve onayımız olmayan ve bu nedenle Türk tarafı olarak bizi bağlamayan gizli bir mutabakatı Rum Yönetimi ile yaptığı ve bu mutabakat çerçevesinde, Pile’de emrivakilere başladığı,parselasyon adı altında hakkımız olan toprakları gasp etmeye başladığı ortaya çıktı. Yapılanın yanlış olduğunu ve Türk tarafının bu yanlışa müdahale edeceğini çok iyi bilen BM Barış Gücü’nün, söz konusu bölgede olası müdahalemizi önlemek üzere asker takviyesi yaptığı tespit edildi.

 

Hatırlanacağı üzere, Rum Yönetimi, BM Barış Gücü’nün göz yumması ile daha önce de Türk tarafının bilgisi ve onayı olmadan Pile’de inşaatlar yaptı. Sinema, toplu konut, üniversite, market ve civardaki Rum köylerine bağlanan yollar inşa edilirken, KKTC makamlarının her defasında bunları protesto ederek BM kayıtlarına geçirmekle yetindiği ancak bu kez söz konusu emrivakilere değişik yöntemlerle müdahale edileceği öğrenildi.

 

Colin Stewart’ın, Pile’de, Rumlarla gizli işler çevirmeye devam etmesi halinde ise, İSTENMEYEN ŞAHIS İLAN edilmesi ve KKTC’ye sokulmaması bekleniyor…

(Konu ile ilgili detay ve yorum Sabahattin İsmail’in sayfa 5’teki köşe yazısında)

 

 

 

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi