20 KASIM 2023 MANŞET


ABD VE İNGİLTERE, RUM YÖNETİMİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK KIBRIS’TAN İSRAİL’E SİLAH TAŞIYOR.

İngiltere ve ABD’nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), KKTC makamları ve garantör Türkiye'ye haber vermeden Kıbrıs'taki Ağrotur askeri üssünü İsrail'e askeri malzeme taşımak için kullanmaya başladığı öğrenildi.

Kıbrıs'taki İngiliz üssünün, İsrail'in Gazze'deki bombalama kampanyasını destekleyen uluslararası bir askeri merkez haline geldiği ortaya çıktı.

Declassified UK ve İsrail’in prestijli gazetesi Haaretz’in güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberde, son bir ay içerisinde,40’tan fazla ABD nakliye uçağı, 20 İngiliz nakliye uçağı ve yedi ağır nakliye helikopterinin Kıbrıs’taki İngiliz üssü RAF Ağrotur’a uçarak, teçhizat, silah ve kuvvet taşıdığını yazdı. 

Haaretz’in haberine göre Ağrotur İngiliz üssü, uzun zamandır Ortadoğu’daki İngiliz askeri operasyonları ve bombalama harekâtları için merkez konumunda. Tel Aviv’e 180 mil uzaklıkta bulunan üsse uçuş süresi 40 dakika. Habere göre,Avrupa’daki ABD ve NATO’ya ait stratejik merkezlerden gelen kargolar Kıbrıs’taki İngiliz üssünde depolanıyor. Ağrotur üssünde depolanan askeri malzemenin buradan İsrail’e nakledildiği bildirildi.

Sivil masumların öldürülmesine neden olan silah ve askeri mühimmat, İngiltere’nin Kıbrıs’taki Ağrotur Hava Üssü’nden Tel Aviv’e gönderiliyor

İNGİLTERE, ABD VE GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ  GAZZE’DEKİ KATLİAMIN ORTAKLARI ! 

Rusya Araştırmaları Enstitüsü’nde yer alan bilgiye göre ise; İngiliz ordusu, Gazze bombalaması başladığından bu yana İsrail'e 33 devasa nakliye uçağı uçurdu.

İngiltere'nin Kıbrıs'taki hava üssü RAF Ağrotur’dan uçakları takip eden uçuş kayıtları, RAF'ın 13-26 Ekim tarihleri arasında her gün İsrail'in başkenti Tel Aviv'e askeri nakliye uçağı uçurduğunu gösteriyor. Bu uçuşların bazılarında İngiltere özel kuvvetlerinin İsrail'e nakledilmiş olması muhtemel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi