20 Ekim 2023


BM GÜVENLİK KONSEYİ: PİLE KONUSUNDA İNGİLİZ TASLAĞI HAZIR!

BM’nin Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın Salı günü BM Güvenlik Konseyi(BMGK) üyelerine, Pile konusunda varılan mutabakat hakkında bilgi vermek üzere 40 dakikalık kapalı bir toplantı gerçekleştirmesinin ardından, BMGK’nin uzlaşma mutabakatına ilişkin açıklama yayınlamaya hazırlandığı; söz konusu mutabakata ilişkin BMGK’nin yayınlayacağı açıklama taslağının İngilizler tarafından kaleme alındığı bildirildi.

 

BMGK açıklamasıyla, detayları henüz resmi ağızlardan açıklanmayan üzerinde mutabakata varılan hususlar ile ilgili ayrıntıların günışığına çıkması bekleniyor.

 

Özel Temsilci Stewart’ın taraflar arasında mutabakat sağlandığını söylediği hususlar bir süreden beri Rum basınında yer alırken, Rum Yönetimi’nin algı operasyonlarına katkı koyan manipülatif haber ve yorumlar da çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi.

 

Detayları resmen açıklanmayan mutabakatla ilgili başlayan tartışmalar ister istemez Stewart’ın mutabakat çerçevesi ile ilgili güvenirliliğini de tartışma konusu yaptı.

Stewart’ın acemice yürüttüğü süreç ve Rum yanlısı tutumu nedeniyle, Türk tarafının taviz verdiği, bölgeden asker çektiği, tartışmalı bölge kabul edilen yerlerde BM yetkisini ve hakimiyetini kabul ettiği, ara bölgede statü değişikliğine olur verildiği gibi bizzat KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamaları ile yalanlanan iddiaların BMGK açıklamasına nasıl yansıyacağı merak ediliyor!

 

 

GÖZLER BMGK AÇIKLAMASINDA ;

 

 

 

STEWART, TARAFLARIN HANGİ ŞARTLARDA MUTABAKATA VARDIĞI HUSUSUNDA DOĞRULARI SÖYLÜYOR MU?

 

 

GÜNEY KIBRIS VE KKTC’DE, STEWART’IN ÜZERİNDE MUTABAKATA VARILDIĞINI SÖYLEDİĞİ UZLAŞILARLA İLGİLİ,  RUM TARAFINA BAŞKA,TÜRK TARAFINA BAŞKA,BMGK’NE İSE BAMBAŞKA BİLGİ AKTARDIĞI ŞÜPHESİ HAKİM…

 

STEWART ‘BAZI DETAYLARIN HALEN GÖRÜŞÜLMEKTE OLDUĞU’ AÇIKLAMASIYLA KAFA KARIŞIKLIĞINA NEDEN OLMUŞTU.

 

BMGK’NİN MERAKLA BEKLENEN AÇIKLANMASIYLA, RUM YANLISI STEWART’IN GÜVEN TESTİNDEN GEÇERKEN, HEM KENDİNİN HEM DE BMGK’NİN GERÇEK YÜZÜNÜN ORTAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR!

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi