12 EKİM 2023


Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan  Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Ünal Üstel, engelli istihdamının dün itibariyle başlayacağının müjdesini verdi. Üstel, engelli birimlerinin talepleri doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılıp tamamlandığını kaydetti.

5 yıllık kalkınma planı hazırlığı içerisinde olduklarını da belirten Başbakan Üstel, talep eden tüm siyasi partilerin ilgili komitelere temsilcisini gönderebileceğini kaydetti.

BAŞBAKAN ÜSTEL: “26 YILDIR YAPILMAYANI YAPARAK, KKTC’NİN KALKINMASI İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ 5,10 VE 20 YILIN PLANLAMASINI YAPIYORUZ”

 

Nüfus sayımının ne zaman yapılacağıyla ilgili soruya karşılık Üstel; projeksiyon sistemi ile nüfusun bilinmekte olduğunu, buna ek olarak da mekansal adrese dayalı proje üzerinde çalıştıklarını, projenin tamamlanması ile hangi ilçede kaç kişinin yaşadığı bilgisine erişilebileceğini kaydetti.

 

KIBTEK’teki şaibeli istihdamların “yasal çerçevede” yapıldığını söyleyen Üstel, söz konusu münhaldeki istihdam sayısının, EL-Sen’in talebi doğrultusunda yükseltildiğini belirtti.

Yeni Ercan Havaalanı’nda yaşanan eksikliklerin tek tek tamamlandığını, herhangi bir güvenlik güvenlik sıkıntısı bulunmadığını belirten Başbakan Üstel, 2024 hedeflerinin ülkeye daha fazla turist ve öğrenci akışı sağlanması olduğunu kaydetti.

Evi olmayan gençler için yeni sosyal konut projeleri kapsamında gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten Üstel, girişim yapılması için Savcılıktan cevap beklediklerini de söyledi.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi