Kıbrıs davamızın ateşli savunucularından duayen Büyükelçi Tugay Uluçevik geçtiğimiz hafta paylaştığı Twitter mesajlarında ABD Kongresinin 2005 tarihinde yayınladığı rapora dikkat çekerek, ABD Yönetiminin ve başta Garantör İngiltere olmak üzere AB ülkelerinin KKTC’nin iç işlerine müdahalelerine dikkat çekti.

 

ABD Kongresi’ne sunulan rapora göre Annan Plan’ı Referandumundan önce, plana destek veren ve Rumlarla ortak federasyon kurmak isteyen muhalefet partilerine, Mehmet Ali Talat’ın başkanlığını yaptığı Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP)  ve Mustafa Akıncı’nın (BDH) yardım edildiği bildirildi.Yapılan ‘yardımlarla’  CTP 2004’te iktidara getirilirken, ileriki yıllarda 2005’te Talat ve 2015’te de Akıncı emperyalizmin ‘yardım ve desteği’ ile KKTC Cumhurbaşkanı görevine atandılar,pardon seçildiler…

 

Gazetemiz Volkan Annan Planı Referandumu sürecinde ABD ve AB’den müdahaleler olduğunu, ANNANCI-federasyoncu partilere ve bunların destekçisi sivil toplum örgütü ve sendikalara fon aktarıldığını yazmış ve gerekli uyarıları yapmıştı.

 

ABD’de Kongresi’ne 2005’de sunulan raporda https://fas.org/sgp/crs/mideast/IB89140.pdf…şöyle deniyor: “Yönetim ANNAN çözüm Plânı’na arka çıktı. (ABD) Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston çözüm şansını arttırmak için (KKTC) 2003 parlâmento seçiminden önce siyasî muhalefete açıkça yardım etti.”

 

ABD KONGRE RAPORU ABD, AB VE İNGİLTERE’NİN KKTC’NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE ETTİĞİNİ, SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYECEK ŞEKİLDE CTP’YE YARDIM EDİLDİĞİNİ TÜM AÇIKLIĞI İLE ORTAYA KOYDU… BU YARDIM SONUCUNDA CTP İKTİDARA GETİRİLDİ..

 

CTP ve BDH’YA  MİLYONLARCA DOLAR AKTARILMIŞ!

 

ANAVATAN TÜRKİYE’NİN KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE MÜDAHALE ETTİĞİNİ İDDİA EDEREK YAYGARA KOPARAN AKINCI,TALAT, ERHÜRMAN;

 

ALIN SİZE MÜDAHALE !

 

HÜKÜMET’İ , MECLİS’İ,BAŞSAVCILIK VE YÜKSEK SEÇİM KURULU’NU CTP VE BDH’YA YABANCI ÜLKELERDEN KAYNAK AKTARILMASI KONUSUNDA YASAL MEKANİZMALARI İŞLETMEYE DAVET EDİYORUZ..

 

AKINCI, TALAT VE ERHÜRMAN AÇIKLAMA YAPMALI…

 

CTP MİLLETVEKİLLERİ DÜN MECLİS’E BİLGİ VEREN CUMHURBAŞKANI TATAR’I PROTESTO EDEREK OTURUMA KATILMADI. CTP’NİN GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ DIŞ MİHRAKLARDAN MADDİ YARDIM ALARAK SİYASETİNİ BUNA GÖRE ŞEKİLLENDİRMİŞ OLABİLECEĞİ, BU KONUDA BAŞKAN ERHÜRMAN VE YARDIM ALDIKLARI KONGRE RAPORU İLE BELGELENEN CTP ESKİ BAŞKANI 2. CUMHURBAŞKANI TALAT VE BDH ESKİ BAŞKANI 4. CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMALARI GEREKİYOR…

 

 

ABD Kongre Raporu,en son Ekim 2020’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde Akıncı ve destekçisi sivil toplum örgütlerlerine AB ve ABD’den kaynak aktarıldığı iddialarını güçlendirdi. ABD ve AB’nin, kendi siyasetlerini yürüten aday ve partilere fon aktararak KKTC’nin iç siyasetine müdahalesinin önümüzdeki süreçte de devam edeceği,özellikle Cumhurbaşkanı Tatar’ın ortaya koyduğu egemen eşitlik temelinde iki devletin işbirliğine dayalı çözüm modeli yerine,federasyonu yeniden gündeme getiren siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine milyonlarca dolar aktarmayı öngördüğü bildirildi.  

 

(Konu ile ilgili detay ve yorum Hüseyin Macit Yusuf’un sayfa 2’deki köşe yazısında)

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi