CTP’DEN KKTC SİYASİ TARİHİNE BİR KARA LEKE DAHA!

ANA MUHALEFET CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ(CTP) 18 EKİM’DE KIBRIS TÜRK HALKININ CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’I SEÇEREK DESTEK VERDİĞİ EGEMEN EŞİTLİK TEMELİNDE İKİ DEVLETİN İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÇÖZÜM İRADESİNİ YOK SAYDI… 

CTP GENEL BAŞKANI TUFAN ERHÜRMAN İMZASIYLA BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES’E GÖNDERİLEN MEKTUPTA, BİTMİŞ, TÜKENMİŞ FEDERASYONA SAHİP ÇIKILIRKEN,HÜKÜMETİN ,MECLİS ÇOĞUNLUĞUNUN, CUMHURBAŞKANI TATAR’IN,ANAVATAN TÜRKİYE’NİN VE EN ÖNEMLİSİ KIBRIS TÜRK HALKININ DESTEKLEDİĞİ EGEMEN EŞİTLİĞİMİZ VE AYRI BAĞIMSIZ DEVLET OLMA İDDİAMIZ DİKKATE ALINMADI; DEMOKRASİMİZE DARBE VURULDU.

GÜNEY KIBRIS’TAKİ BAŞTA ENOSİSÇİ AKEL OLMAK ÜZERE FEDERASYONA SAHİP ÇIKAN DİĞER RUM PARTİLERİN GÖRÜŞLERİNE PARALEL DÜŞÜNCELERİN YANSITILDIĞI CTP’NİN PAÇAVRA MEKTUBUNDA TÜRK TARAFININ ORTAYA KOYDUĞU YENİ SİYASET TORPİLLENDİ… 

Bunu da gördük. Pes artık…

5+BM gayrıresmi Kıbrıs toplantısına sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Tatar ve müzakere heyetinin elini zayıflatmaya, KKTC ile Anavatan Türkiye’nin savunduğu yeni siyasetimize darbe vurmaya ve Rum-Yunan ikilisinin tezlerine destek vermeye yönelik CTP’nin paçavra mektubuna halkımızdan büyük tepki var…

CTP’DEN KKTC’NİN EGEMEN EŞİTLİĞİNE DARBE..

 

TÜRK TEZİNE İHANET; GAFLET HEM DE NE GAFLET !

İNANMADIĞINIZ, EGEMENLİĞİNE SAHİP ÇIKMADIĞINIZ DEVLETİMİZ KKTC’NİN  MAKAMLARINI, YAPTIĞINIZ YEMİNE SADIK KALAMADIĞINIZ CUMHURİYET MECLİSİ’NDEKİ  KOLTUKLARI İŞGAL ETMEKTEN VAZGEÇİN…

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cenevre’de gerçekleşecek gayriresmi 5 + BM toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüştü. Erhürman toplantıda, CTP’nin Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini içeren SKANDAL mektubu da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletilmek üzere Spehar’a teslim etti. 

CTP KIBRIS TÜRK HALKININ GÖRÜŞÜNÜ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE SAPTIRDI

BM Genel Sekreteri Guterres’e hitaben yazılan PAÇAVRA mektupta “Aciliyet duygusu içinde kalıcı bir çözüme yönelik müzakere sürecinin yeniden başlamasına dair ortaya koymakta olduğunuz saygın liderliğinize, Kıbrıslı Türklerin güveni tamdır ”  denilerek Kıbrıs Türk Halkının BM’ye, müzakere sürecine ve Guterres’e duymadığı güven ve destek  varmış gibi gösterildi; gerçekler saptırıldı ve siyasi etik ayaklar altına alındı…  

CTP RUM TEZLERİNE DESTEK VERDİ

11 Şubat 2014 tarihli ortak metin, Crans Montana konferansına kadar varılan tüm yakınlaşmalar, 30 Haziran 2017 tarihli 6 maddelik çerçeve ve 25 Kasım'da Berlin'de varılan mutabakatın  olası müzakereler için önemli bir zemin sunduğu belirtilen KEPAZE mektupta,Türkiye ve KKTC makamlarının kesinlikle federasyon görüşülmeyeceği, geçmiş parametre ve mutabakatların çözüme yönelik faydası olmadığı için reddedildiği ve müzakerelerin kaldığı yerden devamının da sözkonusu olamayacağı açıklamalarına kafa tutuldu, Rum Yönetimi’nin tezlerine kayıtsız şartsız  destek verildi.

EGEMEN EŞİTLİĞİMİZİ YOKSAYAN CTP, 53 YILDIR REDDEDİLEN ‘SİYASİ EŞİTLİĞE’ SAHİP ÇIKTI

Rum lider Anastasiadis’in ve diğer tüm Rum liderlerin kabul etmedikleri,reddettikleri ve 53 yıldır üzerinde anlaşma sağlanamayan ‘siyasi eşitlik’ konusuna değinilen REZİL mektupta, ‘iki taraf arasındaki mevcut farklılıkları gidermek için farklı bir yaklaşım düşünülmesi gerektiğine’ dikkat çekilmesi ise CTP’nin demagojik palavralarından biri olarak algılandı…  

ARKADA DEVAM

CTP’DEN KKTC’NİN EGEMEN EŞİTLİĞİNE DARBE..

 

TÜRK TEZİNE İHANET; GAFLET HEM DE NE GAFLET !

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cenevre’de gerçekleşecek gayriresmi 5 + BM toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüştü. Erhürman toplantıda, CTP’nin Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini içeren mektubu da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletilmek üzere Spehar’a teslim etti. CTP’den verilen bilgiye göre, CTP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Erhürman’a Dış İlişkilerden Sorumlu MYK üyesi Fikri Toros eşlik etti.

REZİL MEKTUP…

Erhürman’ın BM Genel Sekreter’e iletilmek üzere Spehar’a teslim ettiği mektup şöyle:

“Ekselansları,

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı olarak, 27-29 Nisan 2021    tarihlerinde Cenevre'de gayriresmi olarak 5 + BM toplantısı düzenleme girişiminizi memnuniyetle karşılıyorum.

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin stratejik bir siyasi anlaşmaya varma konusundaki güçlü kararlılığınıza rağmen adamızdaki bölünmüşlük devam etmektedir. Bölgedeki son gelişmeler bize statükonun durağan olmadığını hatırlatmaktadır. Tartışmalı olan münhasır ekonomik bölgedeki gerginlik gibi siyasi sorunun devam eden sonuçları ne kabul edilebilir ne de sürdürülebilirdir. Aciliyet duygusu içinde kalıcı bir çözüme yönelik müzakere sürecinin yeniden başlamasına dair ortaya koymakta olduğunuz saygın liderliğinize, Kıbrıslı Türklerin güveni tamdır.   
   
Kıbrıslı Türklerin Cumhuriyet’ten dışlanmasına yol açan ve uzun bir süreden bu yana devam eden Kıbrıs sorunu, sayısız olumsuzluğa yol açmıştır. Bunlar ağırlıklı olarak uluslararası toplumdan ve hukuktan izole edilmekten kaynaklanmaktadır. Güvenli bir gelecek arayan gençlerin önemli sayıdaki göçü, birçok olumsuzluktan sadece biridir. Eş zamanlı yapılan Annan Planı referandumlarında Kıbrıslı Türkler %65 oranında onay vermiş olmasına karşın, planın Kıbrıs Rum toplumu tarafından talihsiz bir şekilde reddedilmesi, bölünmüş ve sorunlu bir Kıbrıs'ın Avrupa Birliği’ne katılmasına yol açmıştır. Daha sonra, AB müktesebatı kuzeyde askıya alınmış ve Kıbrıslı Türkler tam teşekküllü bir üye devletin potansiyel faydalarından mahrum bırakılmıştır.

Stratejik bir siyasi anlaşmanın sonuçlandırılması için bugüne kadar yapılan müzakerelerin yeterince olgunlaştığına inanıyoruz. Böyle bir anlaşma kalıcı barış, istikrar, güvenlik ve refah için sadece ortak vatanımız açısından değil, aynı zamanda AB ve Doğu Akdeniz bölgesi açısından da zorunludur. Bu bağlamda, 11 Şubat 2014 tarihli ortak metin, Crans Montana konferansına kadar varılan tüm yakınlaşmalar, 30 Haziran 2017 tarihli 6 maddelik çerçeveniz ve 25 Kasım'da Berlin'de varılan mutabakat önemli bir zemin sunmaktadır.
 
Ekselansları, 

İki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyonun olmazsa olmaz unsuru siyasi eşitliktir. BM’nin tüm kararlarında siyasi eşitlik ilkesi, ‘Tüm federal devlet organlarına eşit sayısal katılım anlamına gelmezken, diğerlerinin yanı sıra ... İki toplumun federal devletin tüm organ ve kararlarına etkili katılımı; federal hükümetin bir toplumun çıkarlarına aykırı herhangi bir karar almak için yetkilendirilmemesini sağlayacak güvenceler ve iki federe devletin eşitliği, ayni yetki ve işlevlere Imagesahip olması’ anlamına gelmektedir. (UNSG Raporu S / 21183, 8 Mart 1990 ve BM Güvenlik Konseyi Kararı 716 (1991) ve 750 (1992) 'de onaylandığı gibi). Bu nedenle, iki toplumun siyasi eşitliği dönüşümlü başkanlık ve yalnızca Bakanlar Kurulu’nda değil tüm federal   organlarda da en az bir olumlu oy ilkeleri çerçevesinde uygulanmalıdır. 

Ekselansları,

Önümüzdeki 5 + BM toplantısının nihai hedefinin anlamlı ve sonuç odaklı resmi müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin bulmak olduğu göz önünde bulundurulduğunda, iki taraf arasındaki mevcut farklılıkları gidermek için farklı bir yaklaşım düşünmek gerekecektir. Değerli liderliğinizde toplantı öncesinde yürüttüğünüz istişarelerinize duyduğumuz güven ve desteğimizin tam olduğunu hatırlatır, saygılar sunarım.” 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi