Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis adada adil,kalıcı ve işleyeblir bir çözüm için her türlü samimiyetten yoksun siyasetini sürdürürken, dünyayı ve kendi halkını kandırmakta, federasyon diye üniter yapıda,Rum devletine dönüştürülen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını istemekte...

 

Anastasiadis’in ‘federasyon’ adı altında yutturmaya çalıştığı ahlaksız teklife göre, Kıbrıs Türk halkı 1960 Antlaşmalarının eşit siyasi-kurucu ortak olarak elde ettiği kazanımlarını unutacak, devletimiz KKTC’den, egemenliğinden, özgürlüğünden, topraklarından vazgeçecek, huzur ve güvenliğimizin tek teminatı Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasına göz yumacak, ve ikinci sınıf vatandaş olarak Rum devletine dönüştürülen Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yamalanmayı kabul edecek!!!

 

RUM ZEBANİ’Sİ  ANASTASİADİS KIBRIS TÜRK HALKINA 

FEDERASYONU DEĞİL CEHENNEMİ ÖNERİYOR

“TÜRK TEZLERİNİ ENGELLEMEK İSTİYORUZ”

EGEMEN EŞİTLİĞİ REDDEDİYORLAR

Rum basınına yansıyan habere göre Anastasiadis, “İki devlet kurulmasının yeri yok, egemen eşitliğin yeri yok, çünkü egemenlik olması koşulunu gerektirir. Bizim tarafın amacı, BM parametreleri içerisinde bir çözüm bulunmasıdır. Biz Cenevre’ye Kıbrıs Cumhuriyeti’ni iki toplumlu bir federasyona evriltecek, ancak her şeyden önce ve her şeyin üzerinde; işleyebilir olacak, Ankara’nın himayesine dönüşmeyecek bir çözüm amacıyla, BM, Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, bütün devletler tarafından dile getirilen tezlerle gidiyoruz.”

SİYASİ EŞİTLİK İÇİN ŞARTLARI VAR

Anastasiadis olumlu oy konusuna değinirken ise “Görüştüğümüz şeye: iki toplum arasındaki siyasi eşitliğe ve Güvenlik Konseyi’nin, bütün kararlarda olumlu oyu gerektirmeyen 716 sayılı kararında izah edildiği şekliyle siyasi eşitliğe hükmetmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Olumlu oyu, Bakanlar Kurulu’ndaki herhangi bir önerinin Kıbrıs Türk Toplumu’nun çıkarlarını gözetmeyebilecek olması halinde kabul ediyoruz. Orada, kendilerini ve siyasi eşitliği korumak için, elbette bir anlaşmazlıkların çözüm mekanizması olması koşuluyla, hakları olmalıdır” dedi.

KKTC 4.CUMHURBAŞKANI TESLİMİYETÇİ/TAVİZCİ AKINCI, 18 EKİM’DE KIBRIS TÜRK HALKININ İKİ EGEMEN DEVLET’TEN YANA VERDİĞİ KARARI, HALKIMIZIN İRADESİNİ YOK SAYARAK, CEHENNEM ZEBANİSİ ANASTASİADİS GİBİ, ISRARLA BİTMİŞ-TÜKENMİŞ FEDERASYON PROPAGANDASI YAPMAYI SÜRDÜRÜYOR.

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cenevre toplantısı öncesinde Detay Gazetesi’ne verdiği mülakatta ,Berlin mutabakatının kalınan yer olduğunu, bunun terk edilmesinin haklarımızdan vazgeçmek olduğunu belirterek teslimiyete ve ödüne dayalı zihniyetini sürdürdü; halkımızı yanlış yönlendirmeye,doğruları saptırmaya devam etti.

AKINCI’NIN AMACI EGEMEN EŞİTLİK SİYASETİMİZİ BALTALAMAK, CENEVRE’YE GİDERKEN TÜRK TARAFININ ELİNİ ZAYIFLATMAK, ZARAR VERMEK..

AKINCI RUM TARAFININ ‘SİYASİ EŞİTLİĞİMİZİ TÜM UNSURLARIYLA’ KABUL ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ !

AKINCI Berlin’de Rum tarafının ortaklık haklarımızı kabul ettiğini söyleyerek, Kıbrıs sorununda kalınan noktanın Berlin’de ortaya çıkan sonuç olduğunu iddia etti. Akıncı, “Bunu çöpe atmak demek; bugüne kadar verilen büyük emeği harcamak ve Kıbrıs’ta çözüm umutlarını öldürmek demektir… Rum tarafının 1963’ten beri gasp ettiği ortaklık haklarımızı kendi ellerimizle Rumlara armağan etmektir” dedi. Türk tarafının dönüşümlü başkanlık dahil, elde ettiği siyasi eşitliği ve iki kesimlilik gibi kazanımlarını yok edeceğini söyleyen Akıncı, eski alışkanlığıyla gerçekleri saptırdı,halkımızın aklıyla bir kez daha alay etti.

AKINCI’NIN KIBRIS TÜRK HALKINI ANAVATAN TÜRKİYE’DEN KOPARMA ZİHNİYETİNDE DEĞİŞİKLİK YOK!!

Akıncı Detay gazetesine yaptığı açıklamada ‘çözüm olmayan koşullarda Kıbrıs’ın kuzeyinin Türkiye’ye olan bağımlılığının daha da artacağını, nüfus yapısının daha da değişeceğinin aşikar olduğunu,ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye’ye bağımlılığın, hayat tarzımıza müdahalelerin daha da artacağının sır olmadığını söyleyerek   “Bugün için konjonktür Kuzey Kıbrıs’ın resmen Türkiye’ye ilhak durumuna olanak vermese de, gelecekte ne olacağını kimse kestiremez. Bu gidiş, Kıbrıs Türk toplumunun yararına değildir. Kıbrıs’ın bütününün de yararına olmayacaktır.” diye bilindik Türkiye düşmanlığının tezahürü olan çarpık zehirli fikirlerini de ortaya koymaktan çekinmedi.

AKINCI FEDERASYON OLMAZSA SONUCUN FELAKET OLACAĞINI DA SÖYLEYEREK AKLI SIRA HALKIMIZI KORKUTMAYA,MORAL BOZARAK HUZURSUZ ETMEYE YELTENDİ.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi