KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR 18 EKİM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KIBRIS TÜRK HALKININ DESTEĞİNİ ALDIĞI ‘EGEMEN EŞİTLİK TEMELİNDE İKİ DEVLETE DAYALI ÇÖZÜM MODELİ’SİYASETİNİ HER PLATFORMDA BÜYÜK BİR KARARLILIKLA YAYMAYA VE SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR.

CUMHURBAŞKANI TATAR PAZARTESİ AKŞAMI TELEKONFERANS SİSTEMİ YOLUYLA GÖRÜŞTÜĞÜ BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES’E  OLASI MÜZAKERELERDE BİTMİŞ,TÜKENMİŞ FEDERASYON YERİNE YENİ FİKİRLERE YER VERİLMESİNİN GEREKTİĞİNİ VE BU BAĞLAMDA İKİ DEVLETLİ MODELİN ARTIK MASAYA GELMESİNİN ŞART OLDUĞUNU BİLDİRDİ.

 

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR SALI AKŞAMI İNGİLTERE KIBRIS TÜRK DERNEKLERİ KONSEYİ (CTCA), İNGİLTERE KIBRISLI TÜRKLER DERNEĞİ (BTCA) VE DÜŞÜNCE KURULUŞU CIRCLE FOUNDATION TARAFINDAN DÜZENLENEN,ESKİ İNGILTERE SİVİL TOPLUM BAKANI BROOKS NEWMARK'IN YÖNETTİĞİ,"KIBRIS'IN GELECEĞİ"KONULU ÇEVİRİM İÇİ PANELE VİDEO MESAJLA KATILDI. 
 

Kıbrıslı Türklerin uzun süredir kendi devlet işlerini yönettiğini belirten Tatar, "Bu nedenle, uluslararası topluma kendi devletimizin tanınmasını hak ettiğimizi söylüyoruz. Şu anda Kıbrıslı Türklerin yeni seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak, politikam, adada iki eşit egemen devletimiz olması gerektiğidir." dedi. 
CUMHURBAŞKANI TATAR : “ KALICI ÇÖZÜM İÇİN KKTC'NİN TANINMASI GEREKMEKTEDİR” 

"EGEMENLİĞİMİZİ İSTİYORUZ, EŞİTLİĞİMİZİ İSTİYORUZ."

*Kıbrıslı Türklerin tüm iyi niyetlerine rağmen Annan Planı dahil bütün çözüm çabalarının Rumların tavırları nedeniyle başarısızlığa uğradığını kaydeden Tatar, "Dolayısıyla yeni politikamız bu ve bu politikayı yüzde 100 Türk hükümetiyle uyum içinde yürütüyoruz. Yeni görüşmelerin eşit egemenliğe dayanması gerektiğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı.


*Cumhurbaşkanı Tatar, kalıcı bir çözüm bulunması, bunun "Kıbrıs Cumhuriyeti" temelinde olmaması gerektiğini ifade etti. Biri kuzeyde, diğeri güneyde olmak üzere iki yeni devlet olması ve ikisinin de birbirini tanıması gerektiğini belirten Tatar, ancak bu durumda kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılabileceğini dile getirdi. 


*"Egemenliğimizi istiyoruz, eşitliğimizi istiyoruz." diyen Tatar, adadaki iki halktan biri olduklarını ve Kıbrıslı Rumlar kadar kabul görmeyi hak ettiklerini, uluslararası arenada her fırsatta bunu dile getirdiklerini söyledi. Tatar, bu temelde adil bir çözüm bulunmasının, tüm Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliği sağlayacağını vurguladı. 
 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi