Kıbrıs sorununda beklenmekte olan gelişmeler arifesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kararı ile BM Daimi Temsilciliği görevinden ayrılan Rum müzakereci Andreas Mavroyannis, konjonktürde Türkiye için olumsuz bir ortam yarattığını belirterek “bize sunulan bu fırsatı kaçırmamalıyız”uyarısında bulundu.

Rum basınına yansıyan haberlere göre  Mavroyannis New York Daimi Temsilciliği’nden ayrılacak olması nedeniyle “Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi (PSEKA) ve “Amerika Kıbrıslılar Federasyonu” tarafından dijital ortamda düzenlenen veda etkinliğinde konuştu.

Genel Sekreter’in toplamaya çalıştığı gayrı resmî 5+1 konferansı “iddialı hedef”diye niteleyen ve “bize sunulmakta olan fırsat penceresini yitirmememiz gerek”uyarısında bulunan Mavryoannis gayrı resmî konferansın New York’ta, Greentree’de yer alacağını da söyledi.

EMPERYALİST BATI DESTEKLİ GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ(GKRY) VE YUNANİSTAN, TÜRKİYE İÇİN KARMAŞIK OLAN DÜNYA SİYASİ KONJONKTÜRÜNÜ KULLANARAK KKTC VE ANAVATAN TÜRKİYE’Yİ MÜZAKEREYE ÇEKMEK VE KENDİ İSTEDİKLERİ KIBRIS ÇÖZÜMÜNÜ DAYATMA PEŞİNDE

MAVROYANNİS: “TÜRKİYE İÇİN ORTAM OLUMSUZ; BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM”

VAŞİNGTON VE BRÜKSEL’DE HAZIRLANAN BİZANS OYUNU DEVREYE KONDU. ANAVATAN TÜRKİYE VE KKTC BU OYUNU BOZMALI!

Andreas Mavroyannis Greentree görüşmesine değinirken “özlü müzakere aşamasına varmayı başarırsak, çözüm bulmaya dair gerçek olasılık olup olmadığını göreceğiz” dedi, şunları da söyledi:

 

“Türkiye saldırgan politikalarını gözden geçirirse şu anda ilerleme için bazı olasılıklar var. Amerikan Başkanlık seçiminden sonra Türkiye, yeni Amerikan hükümetinden tam olarak ne beklemesi gerektiğini bilmiyor. AB’nin Türkiye’nin meydan okumalarına, yaptırımla ilgili tonları yükselterek tepki göstermesinin yarattığı bir belirsizlik de var. Katar ile Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkeleri ile ilişkileri rehabilite çabaları ile İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile ilişkilerinin normalleştirilmesi anlaşması Türkiye’ye olumsuz bir ortam yarattı.”

 

VOLKAN’IN YORUMU:ABD ve AB destekli Rum-Yunan ikilisinin, 18 Ekim’de Kıbrıs Türk halkının ortaya koyduğu iradenin,egemen eşitlik temelinde iki devlete dayalı çözüm modelinin, geri alınması/yok sayılması için başlattığı girişimlere karşı kararlılıkla dik durulması şarttır. Cumhurbaşkanı Tatar seçildiği günden itibaren bundan böyle federasyon görüşmeyeceğini,müzakerelere Crans Montana’da kaldığı yerden ve mevcut BM parametreleri çerçevesinde devam etmesinin sözkonusu olmadığını açıklamıştır. Anavatan Türkiye Tatar’ın yeni siyasetine verdiği desteği sürdürmeli,gerek AB ve gerekse de ABD’den gelecek baskılara karşı taviz vermemeli,geri adım atmamalıdır. Türk tarafı, adı ne olursa olsun, egemen eşitliğimizi öngörmeyen hiçbir gündemle masaya oturmayı kabul etmemeli, Rum-Yunan ikilisinin Bizans oyunu bozulmalıdır.

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi