3 Kasım Başkanlık seçimini kazanan Biden-Harris ikilisi 20 Ocak’ta silahların gölgesinde yemin ederek göreve başladı. Yunan hayranlığı nedeniyle kendisine Bidenopulos denmesinden çok hoşlandığını her fırsatta övünerek anlatan Biden kendisi gibi Türkiye düşmanlarından oluşan bir ekip kurdu,çete oluşturdu…

 

NATO müteffiki ABD’nin, Türkiye ile son dönemde yaşanan sorunların çözülmesinde saldırgan, tehdide,şantaja ve gerilime dayalı,Türkiye’ye yeni yaptırımlar ve yükümlülükler getirmeye,zecalandırmaya yönelik baskıcı ve stratejik ortaklığa sığmayacak bir siyaset izlemesi bekleniyor.

 

Siyasi gözlemciler Türkiye ile ABD arasında S-400,F-35,Suriye,Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Libya, Karabağ/Ermenistan konularındaki sorun ve anlaşmazlıkların çözümünde tüm kartların ABD’nin elinde olmadığına dikkat çekerek ABD ile Türkiye’nin stratejik ortaklığa yakışır bir şekilde uzlaşmasının ve muhtemel çatışmaların önlenmesinin her iki ülke ve bölge barışı için önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Biden ve ekibinin önümüzdeki süreçte başta İran, Rusya,Çin ile olan sorunlarının çözümlenmesi yanında Türkiye ile olan problemlerinin çözümüne de önem vereceğine dikkat çeken gözlemciler, Biden ve ekibinin Rum-Yunan yanlısı,Ermenistan destekçisi siyaseti nedeniyle Türkiye ile sıkıntılı bir sürecin yaşanmasının da oldukça muhtemel olduğunun altını çiziyor.

Gözlemciler Biden’in,Avrupa Birliği ile yakınlaşarak Türkiye’ye karşı işbirliği yapılmasına yeşil ışık yaktığı,ortak mücadele için, iki taraf arasında görüşmelerin başladığını bildirdi.

 

Rum-Yunan yanlısı,Ermeni soykırım yalanı destekçisi, Türk düşmanı 

‘BIDENOPULOS ÇETESİ’ GERİLİM VE ÇATIŞMA PEŞİNDE!

 

ABD DESTEKLİ 15 TEMMUZ HAİN FETÖ DARBE GİRİŞİMİ VE SONRASINDA DA EKONOMİMİZİ HEDEF ALAN MANİPÜLASYONLARLA ANAVATAN TÜRKİYE’Yİ ÇÖKERTMEYİ BAŞARAMAYAN ABD’NİN TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ SUİKAST HAZIRLIĞI İÇERİSİNDE OLDUĞU BİLDİRİLDİ

 

 

TÜRKİYE DİYALOGDAN YANA…ABD BÖLGEMİZDEKİ BARIŞ VE HUZURU BOZACAK HAREKETLERDEN KAÇINMALI.SAVAŞ TARAFTARI BIDEN KENDİSİNİ FRENLEMELİ. ABD YA UZLAŞACAK YA DA YENİ BİR MAĞLUBİYETİ KABULLENECEK

 

HAK VE HUKUKUMUZDAN GERİ ADIM ATMAZ, DİK DURURSAK KAZANAN TÜRKİYE VE BÜYÜK TÜRK MİLLETİ OLACAK

 

 

ABD Başkan’ı Joe Biden,namı diğer Bidenopulos, geçtiğimiz yıl New York Times gazetesine verdiği mülakatta Türkiye’den hoşnutsuzluğunu,Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden ortaya koyarak Erdoğan’ın devrilmesi için muhalefetle işbirliği yapılması gerektiğini açıklamıştı.

 

Biden’in Yardımcısı Kamala Harris’in senator seçildiği California bölgesindeki Ermeni diasporasının etkisi ile Ermeni Soykırımı’na sahip çıktığı ve soykırıma destek veren Kongre kararlarının altında imzası olduğu ve Türk düşmanlığı güttüğü biliniyor.

 

Biden’in Dışişleri Bakanlığı için önerdiği ve göreve resmen başlayabilmesi için Senato onayını bekleyen Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki oturumda yaptığı konuşmada, "Stratejik, yani sözde stratejik bir ortağımızın en büyük stratejik rakiplerimizden biri olan Rusya ile aynı çizgide olması kabul edilemez" diyerek Türkiye’ye yüklenmiş, "Mevcut yaptırımların (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulamada olan yaptırımların) yarattığı etkiye bir bakıp görmemiz ve daha sonra da daha fazlasına gerek olup olmadığına karar vermemiz gerekiyor" diye tehdit etti. Blinken’in,ustası Biden gibi Kıbrıs’ta federasyondan yana olduğu ve ‘iki devlete dayalı’  çözüm modeline karşı çıktığı biliniyor.

Avril Haines Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI), William J.Burns ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı,Jake Sullivan Ulusal Güvenlik Ajansı Danışmanı (NSA),Brett McGurk’ ün  Suriye Özel Temsicisi olarak Biden’in ekibinde görev almaları bekleniyor. Görev alacakların tek ortak noktası Türkiye düşmanlığı…

Bu arada Türkiye’nin ezeli düşmanı,Senatör Bob Menendez’in Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak Türkiye karşıtlığını sürdürmesi bekleniyor.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi