52 YIL SÜREN FEDERASYON MÜZAKERELERİNİN BAŞARIYA ULAŞMAMASI, EN SON CRANS MONTANA’DA ÇÖKMESİ NETİCESİNDE RUMLARLA BİRLİKTE BİRLEŞİK KIBRIS HAYALİ KURANLAR HÜSRANA UĞRADI.

 

11 VE 18 EKİM TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İLK TURUNDA BİRÇOK KONUDA ENOSİSÇİ AKEL İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLAN CTP’NİN GENEL BAŞKANI FEDERASYONCU TUFAN ERHÜRMAN ELENİRKEN, 2.TURDA DA FEDERASYONCULUK OYUNUNUN BAŞ AKTÖRÜ TAVİZCİ AKINCI TASFİYE EDİLDİ.

 

ERHÜRMAN SEÇİM YENİLGİSİNİ VE SAVUNDUĞU FEDERASYON TEZİNİN BİRKEZ DAHA YIKICI DARBE ALMASINI BİR TÜRLÜ HAZMEDEMEDİ. KIBRIS TÜRK HALKININ EZİCİ ÇOĞUNLUĞUNUN EGEMEN EŞİTLİĞE DAYALI İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM MODELİNDEN YANA ORTAYA KOYDUĞU İRADEYİ İSE İÇİNE SİNDİREMEDİ. 

 

SON DÖNEMDEKİ ASABİ VE SALDIRGAN TAVRI İLE TEPKİ ALAN ERHÜRMAN KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜR İRADESİNE KARŞI GELEN, DEMOKRASİNİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYİ REDDEDEN TAVRINI ÖNCEKİ GÜN MECLİS’TE SÜRDÜRDÜ. EMPERYALİST BATI VE RUM YÖNETİMİ’NİN BİR TEMSİLCİSİ GİBİ KKTC’NİN VARLIĞINA VE EGEMENLİĞİNE,İNANMADIĞINI GÜVENMEDİĞİNİ,TANINMASININ MÜMKÜN OLAMAYACAĞINI AKLI SIRA DEVLETİMİZLE ALAY EDEREK ORTAYA KOYDU. 

 

YILLARDIR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPAN VE BİR SÜRE KKTC’NİN BAŞBAKANI OLARAK GÖREV YAPAN ERHÜRMAN’IN DEVLETİMİZ KKTC’Yİ AŞAĞILAYAN TAVRI HALKIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU 

 

ERHÜRMAN’DAN ÇÖKMÜŞ - BİTMİŞ EMPERYALİST ZORLAMASI FEDERASYONU BIRAKMASI, BM GÜVENLİK KONSEYİ KARARLARI VE PARAMETRELERİ İLE RUM TEZLERİ YERİNE HALKIN DESTEKLEDİĞİ TÜRK TEZLERİNE SAHİP ÇIKMASI, KKTC’YE İNANMASI VE GÜVENMESİ İSTENDİ; ÇAĞRI YAPILDI 

KKTC’NİN EGEMEN EŞİTLİĞİ VE VARLIĞI İÇİN MÜCADELEYE VAR MISIN?

Önceki günkü Meclis oturumunda söz alan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu özellikle federasyoncu milletvekillerine siyaset dersi vermiş ve nasihatte bulunmuştu:“Önce Kıbrıs Türk halkı bir bütün olarak kendi devletinin varlık ve egemenliğine sahip çıksın ki başkalarının bunları kabullenmesine ışık tutsun.Biz kendi içimizde devlet sahibi bir halk olmamıza rağmen bu devletin ve egemenliğinin tartışıldığı sürece başkalarının eşit egemen devlet politikamıza alkış tutmasını bekleyemeyiz. ”

Meclis oturumunda UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun “iki devletli çözüm” ile ilgili “Eğer bunu masada kabul ettirirsek ve görüşme egemen eşitlik temelinde başlarsa destek verir misiniz?” sorusu üzerine Erhürman, “Rum tarafı bunu kabul eder ve BM (Güvenlik Konseyi) kararlarını değiştirirse... Değiştirin gelin, vallahi konuşalım her şeyi.. Ama siz buna inanıyor musunuz! Yani Rusya'nın Fransa'nın, İngiltere'nin ve Amerika'nın bunu yapacağına inanıyor musunuz gerçekten?" diye devletimiz KKTC’ye, Kıbrıs Türk halkına olan inanç ve bağlılık noksanlığını ortaya koydu,BM’nin ve Rum tarafının avukatlığına soyundu. Erhürman’a tepki gösteren vatandaşlar KKTC’nin egemen eşitlik ve varlığını sürdürme mücadelesinde halkımızın yanında olması çağrısı yapıldı… 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi