AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE(ABD) 3 KASIM’DA GERÇEKLEŞEN BAŞKANLIK SEÇİMİNİ RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE 77 YAŞINDAKİ JOE BIDEN’İN KAZANDIĞI AÇIKLANDI. RESMİ AÇIKLAMA SONRASINDA BIDEN ABD’NİN 46. BAŞKANI OLACAK. 

 

ABD MEDYA KAYNAKLARININ BIDEN’İ SEÇİMİN GALİBİ İLAN ETMESİNE TEPKİ GÖSTEREN BAŞKAN TRUMP BUGÜNDEN İTİBAREN SEÇİM KAMPANYA EKİBİNİN, SEÇİMLERİN USULLERE UYGUN YAPILIP YAPILMADIĞININ İNCELENMESİ İÇİN HUKUKİ SÜREÇLERİ BAŞLATACAĞINI AÇIKLADI. TRUMP, YAZILI AÇIKLAMASINDA SEÇİMİN HENÜZ BİTMEDİĞİNİ VURGULARKEN, "AMERİKAN HALKI HAK ETTİĞİ DÜRÜST OY SAYIMINA VE TALEP ETTİĞİ DEMOKRASİYE KAVUŞANA KADAR DURMAYACAĞINI" BİLDİRDİ.

 

Yıllarca Rum-Yunan ikilisinin ve Ermenistan’ın tezlerine destek veren,Türkiye karşıtı duruşu ile ünlenen Biden’in ABD Başkanı seçilmesi KKTC ve Anavatan Türkiye’de endişe yaratırken, bağımsız siyasi gözlemciler Türkiye’nin son dönemde izlediği proaktif siyaset neticesinde bölgemizde güçlü ve sözü dinlenen bir ülke konumuna geldiğini, bu nedenle de Biden’in Türkiye ile anlaşma zemini aramak zorunda olduğunu bildirdiler.

 

 

RUM-YUNAN İKİLİSİ İLE ERMENİSTAN’IN GÖZBEBEĞİ, BİRİCİK DOSTU!

 

BIDENOPULOS BAŞKAN

 

 

 

Biden katıldığı bir etkinlikte, Kıbrıs meselesine ilişikin "Kongre’deki herkesten daha çok Kıbrıs sorunuyla ilgilendim. Nereden geldiğimi biliyorsunuz. Arkadaşlarım bana Joe Bidenopulos derdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Biden 2014’te Kıbrıs’a gelerek KKTC 3. Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu ile makamında görüşmüş, Kıbrıs sorununun iki bölgeli,iki toplumlu federasyon ile çözülmesi için taraflara destek vermişti.

 

Biden’in,Kıbrıs’ta Garantör olan Anavatan Türkiye’nin adada ‘işgalci’ olduğu,Türkiye’nin garantörlüğünün sona erdirilmesi gerektiği ve Türk askerinin adadan tamamen çıkmasını öngören Rum-Yunan yanlısı görüşlere sahip olduğu biliniyor. 

 

AMİRALLER’DEN BIDEN UYARISI

Beyaz Saray'a Joe Biden'in geçmesi durumunda ABD'nin Doğu Akdeniz'deki politikalarının daha da saldırganlaşacağını vurgulayan amiraller, ittifak potansiyelinin önemine dikkat çekerek 'Türkiye yeni rotasında dostlarıyla ilerlemeli' dedi.

 

 AMİRAL CEM GÜRDENİZ:“ABD’nin Biden yönetiminde Doğu Akdeniz krizine bakış ve tutumunun Trump yönetimine nazaran çok daha karmaşık ve zor olacağını düşünüyorum. Türkiye şimdi dört sütun üzerine odaklanan yeni bir jeopolitik ortamla karşı karşıyadır: Mavi Vatan, Kıbrıs Adası; Trans Kafkasya ve Güney Sınır Devletleri (Irak ve Suriye). Her birinde hayati önem taşıyan jeopolitik çıkarlarımız var. Doğu Akdeniz’de Biden yönetimi Fransa’nın konumuna gelecektir. Yani Türkiye’ye askeri, diplomatik ve siyasi her alanda baskıyı artıracaktır.”

 

AMİRAL MUSTAFA ÖZBEY:“Türkiye'siz Doğu Akdeniz” ve “Türk'süz Kıbrıs”, AB ile birlikte ABD tarafından da benimsenmiş bir devlet stratejisi olarak Türkiye'ye dayatılacaktır.Mavi Vatan, Türkiye için Misak-ı Millî'dir ve yurt savunmasının yeni cephesidir.Türkiye kendi gücüne dayanan ve bu gerçekleri dikkate alan bir dış politika belirleyip, ilişkilerini derinleştireceği dostlarla kendi rotasını çizip ilerlemek mecburiyetindedir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi