11 ve 18 Ekim’de Kıbrıs Türk halkı sandığa giderek demokratik hakkını  kullandı; 5. Cumhurbaşkanı olarak Ersin Tatar’ı seçti. Seçim sonucunu beğenmeyen,içine sindiremeyen 4.Cumhurbaşkanı Akıncı ve yakınındaki kendini bilmez Rum sevici federasyoncu sendika ve bazı sivil toplum örgütleri,Sendikal Platform olarak yaptıkları yazılı açıklamada seçimden çıkan sonucu kabul etmediklerini zırvaladılar…

2.turda 67.385 kişinin desteğini,oyların yüzde 51.74’ünü alarak seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçtiğimiz Cuma günü KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yemin etmiş,daha sonra da Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törende 4. Cumhurbaşkanı Akıncı’dan görevi devralmıştı.

 

Seçim sonucunu bir türlü içine sindiremeyen eski Cumhurbaşkanı Akıncı ve ona yakın çevreler, federasyoncu ve Rum sevici sendika,sivil toplum örgütü ile 1-2 marjinal siyasi parti yasaları da çiğneyerek halkı seçim sonucuna karşı direnmeye ve ayaklanmaya davet ettiler.

 

SENDİKAL PLATFORM, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, DEV-İŞ, BASIN-SEN, ÇAĞ-SEN, KOOP-SEN VE TÜRK-SEN imzasıyla yayımladığı paçavra açıklamada, ANAVATAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK PARTİ Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin seçimlere müdahalede bulunduklarını iddia ederek sandığa gidip oy kullanan seçmenlerin iradesine karşı çıktı. 

HÜR VE DEMOKRATİK ŞARTLARDA YAPILAN SEÇİM SONUÇLARINI TANIMAYIP, HALKIN İRADESİNİ KABUL ETMEYENLER, MEŞRUİYETİNİ SORGULAYANLAR VE  AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPANLARLA İLGİLİ HEMEN YASAL YOLLAR DEVREYE GİRMELİ… 

 

KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜR VE MİLLİ İRADESİNİ HAZMEDEMEYİP AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPANLARDAN 

HESAP SORULMALI

ANAYASAL DÜZENİ VE TOPLUM İÇERİSİNDE KAOS YARATARAK KAMU DÜZENİNİ  BOZMAYA  YÖNELİK AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPANLARA MUHAKKAK MÜDAHALE EDİLMELİ,YASALAR ÖNÜNDE HESAP VERMELERİ SAĞLANMALIDIR.SENDİKAL PLATFORM’UN, KKTC HALKININ KÜRESEL GÜÇLERİN OYUNUNU BOZMASINA KARŞI YASA DIŞI AYAKLANMA ÇAĞRISINA SESSİZ KALINMAMALIDIR. 

GAZETEMİZİ ARAYAN VATANDAŞLAR İLE SOSYAL MEDYADA KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞAN DUYARLI VATANDAŞLAR HÜKÜMET,SAVCILIK VE EMNİYETİN GEREKENİ YAPMAMASI HALİNDE, SORUMLU VATANDAŞLAR OLARAK BUNDAN BÖYLE ELİ KOLU BAĞLI OTURMAYACAKLARINI VE ANAYASAL DÜZENİ BOZANLARA KARŞI GEREKENİ YAPACAKLARINI BİLDİRDİLER… 

 

DIŞ GÜÇLERİN HALKIMIZI KUTUPLARA AYIRIP-BÖLME VE ‘İÇ SAVAŞ’ ÇIKARMA GİRİŞİMİ İÇİN SATIN ALDIĞI,KKTC VE ANAVATAN TÜRKİYE DÜŞMANI SENDİKA BARONLARI VE STÖ YÖNETİCİLERİ DERHAL TUTUKLANMALI VE YARGILANMALIDIR.

  

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi