Rum-Yunan ikilisi ile başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere emperyalist sömürücü düzenin önde gelen güçleri Pazar günü yapılacak seçimde Meşruiyeti tartışmalı Saray işgalcisi Mustafa Akıncı’nın kazanmasını istemekteve bu yönde çalışmalar yürütmektedir.Akıncı’nın tercih edilmesinin nedeni her ne pahasına olursa olsun kafasında saplantı haline gelen federasyon için veremeyeceği tavizin olmamasından ve Batı’nın bugüne kadar kendisine yaptığı telkinlerin dışına çıkmamasındandır.Batı başkentlerinde, özellikle Brüksel’de, CB Akıncı’dan Mr.Taviz (Mr.Compromise) veya Kolay Çocuk (Easy Boy) olarak bahsedilmektedir.

 

Pazar günü KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır.Akıncı’nın 5 yıllık yönetimi tamamen başarısızdır. ‘Benden başkası çözemez’ dediği Kıbrıs anlaşmazlığı halen sürmektedir. ‘Başaracağım’ dediği federasyon Crans Montana’da çökmüştür. Akıncı’nın Kıbrıs Türk halkına verebileceği hiçbirşey kalmamıştır. KKTC taviz veren değil,Kıbrıs Türk Halkının haklarını sonuna kadar koruyan,savunan ve onurlu bir çözümden yana olan lideri seçmelidir,seçecektir.

 

AKINCI = TAVİZ

TAVİZCİYE OY YOK!

 

 

 

SEÇİME 2 GÜN KALDI HALA DAHA TAVİZ HARİTASINI AÇIKLAYAMADI!

AKINCI KKTC hükümetinin, Meclisin ve TBMM’nin bilgisi ve onayı dışında, 1977-1979 doruk anlaşmalarında belirlenen “verimlilik, yeterlilik, mülkiyet ve güvenlik” kriterlerini terk ederek ve kendi kafasına göre yüzde 7 oranında toprak tavizi vererek topraklarımızı yüzde 36’dan yüzde 29.2’ye indirmiştir.

 

AKINCI’NIN TAVİZ HARİTASI’NDA RUMA İADE ETMEYE RAZI GELDİĞİ YERLEŞİM YERLERİNDEN BAZILARI:

 

MARAŞ, GÜZELYURT, PAŞAKÖY,ERENKÖY, VADİLİ, GÜVERCİNLİK, DÜZCE, AKDOĞAN, ÇAYÖNÜ, İNCİRLİ, PİLE, KIRKLAR, DEĞİRMENLİK,TÜRKMENKÖY,MİNARELİKÖY,DEMİRHAN,GÖKHAN,TUZLA,SALAMİS, KARPAZ YARIMADASI,APOSTOLOS ANDREAS, ALAYKÖY, GÜRPINAR, BOSTANCI, KOZAN, KILIÇASLAN, MEVLEVİ, SERHATKÖY, AKÇAY, KALKANLI, ZÜMRÜTKÖY, GAYRETKÖY, TAŞKÖY, ÖMERLİ,HASPOLAT. 

 

 

Akıncı 5 yılı aşan yönetiminde verdiği tavizlerle KKTC’nin en başarısız cumhurbaşkanı olmuştur.Akıncı Anayasamızı,Meclis kararlarını ve yaslarımızı çiğneyerek aldığı birçok kararından ve verdiği tavizlerden dolayı Yüce Divan’da yargılanacaktır. Akıncı siyasi eşitliğimizi ve karar almada etkin katılım hakkımızı 1960’ta kazandığımız hakların gerisine götürmüş, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün masada müzakere edilmesini sağlamış,Kıbrıs Türkünün sonunu getirecek olan Guterres Çerçeve Belgesini Kabul etmiş ve en önemlisi KKTC topraklarının yüzde yirmisini Ruma iade etemeyi öngören Taviz Haritası vermiştir.

 

Akıncı siyasi eşitliğimiz tüm unsurlarıyla Rum Yönetimi tarafından kabul edilmeden Ruma Taviz Haritası vermiş ve bugüne kadar yapılan tüm çağrılara rağmen bu haritayı açıklamaktan kaçınmıştır.Akıncı seçime 2 gün kalmasına rağmen hala daha Ruma verdiği Taviz Haritası’nı açıklayamamıştır.  Vatandaşlar Bay Taviz Akıncı’ya oy vermeyeceklerini bildirirken Akıncı’nın Yüce Divan’da yargılanmasının şart olduğunu belirttiler. 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi