Akıncı, Federasyon hedefli Kıbrıs Konferansı’nın Crans Montana’da çökmesinden sonra, 4 Ağustos 2017’de sivil toplum örgütleri ile yaptığı bilgilendirme toplantısında “AB içinde iki devlet” çözümünü ilk kez dile getirmişti. 5 Ağustos 2017 tarihli CTP yayın organı Yenidüzen, bu konuşmayı tam sayfa manşette şöyle duyuruyordu:“ Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ilk kez dile getirdi: AVRUPA ÇATISI ALTINDA İKİ DEVLET…Kıbrıslı Türk lider, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sivil toplum örgütlerine yönelik bilgilendirme toplantısında. ‘AB çatısı altında iki ayrı devletli çözüm’ düşüncesini ilk kez dile getirdi. “Ömrümü Kıbrıs’ta federasyon için adadım” diyen Akıncı, geldiği noktada, “farklı formüller için ortak akıl aranması gerektiğini, Avrupa Birliği içinde iki ayrı devletin de bunlardan biri olabileceğini” söyledi…

Akıncı, Temmuz 2017’de, BM temsilcisi Eide’nin veda ziyaretinde de aynı öneriyi yapmış ve “ Adayı birleştirme çabalarından vaz geçmeyiniz” telkininde bulunan Eide’ye şöyle demişti “ Federasyon imkanı kalmamıştır.. Rum tarafı başta dönüşümlü başkanlık olmak üzere güç paylaşımını reddetmekte, ancak güvenlik ve garantilerin arkasına saklanmaktadır. Artık zaman Avrupa Birliği içinde iki devlet yoluyla çözüm zamanıdır” 

AKINCI GÜVENİLMEZDİR, TUTARSIZDIR, SAPLANTILIDIR, HALKA VE DEMOKRASİYE SAYGISIZDIR !

DÜN

AKINCI: “FEDERASYON İMKANI KALMAMIŞTIR,ARTIK ZAMAN AVRUPA BİRLİĞİ İÇİNDE İKİ DEVLET YOLUYLA ÇÖZÜM ZAMANIDIR”

BUGÜN 

AKINCI:“İKİ DEVLETE DAYALI ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİLDİR,TEK SEÇENEK FEDERASYONDUR”

 

AKINCI NE DEMİŞTİ ?

6 Ağustos 2017 tarihinde Yenidüzen’de yayınlanan Mehmetçik panayırındaki konuşması:
“ Zaman birleşmeye değil iki ayrı devletin kökleşmesine akıyor…Ya eşitliğimizi kabul edecekler ya da iki ayrı devlet kök salacak, bunun başka yolu yoktur”
 

9 Ağustos 2017’de Afrika gazetesinde yayınlanan demeci:                       “Gelin iki ayrı devlette anlaşalım..Ya bizimle yönetimi paylaşmayı sindirecekler, ki bunu başaramadılar, göstermediler, ya da iki ayrı çatı altında yan yana yaşamanın koşullarını oturup bizimle konuşacaklar…KKTC tanınmamış olmasına rağmen, kurumlarıyla bir varlıktır…Bir devletimiz vardır ve Rum tarafının bunu kabul etmesi gerekmektedir.”
 

31 Ağustos 2017 Kıbrıs Postası’ndaki ve 1 Eylül 2017 Detay gazetesindeki yayınlanan kurban bayramı mesajı :
“Geçmekte olan zaman federal çözüme katkı yapmıyor, iki ayrı devlet varlığını pekiştiriyor…Ya tek çatı altında paylaşıma dayalı bir çözüme gidilecek, ya da yan yana iki ayrı devlet altında varolmanın yolu bulunacak….Kim ne derse desin Kıbrıs’ta iki ayrı devletin varlığı bir gerçektir…KKTC tanınmamış olsa da bir gerçektir… Çözüm olmazsa elbette KKTC ortadan kalkmayacaktır…”
 

Mart 2018’de 7 TV kanalının katılımıyla Cumhurbaşkanlığında yapılan ve canlı olarak yayınlanan programda söyledikleri:
“Anastasiadis'e soracağız bakalım bu 2 ayrı devlet konusunda ne düşünür ….Eğer federal yapıyı içselleştiremiyorsan, senin azınlığın değilsem, bir başka ülkeye bağlanmak da istemiyorsam ne kalıyor geriye? Bir devletin varlığı ekonomik olarak güçlenmek ve sen de istersen AB içinde buluşmak... Bundan daha iyisi var mı? Varsa söylesin biri….Masanın kurulabilmesi için Anastasiadis'in zihniyet dönüşümünü göstermesi lazım…Anastasiadis'in zihniyeti yüzünden yaşanan siyasi eşitlik, mobil telefon haberleşmesi, elektrik bağlantısı, öğrencilerin ulaşımı gibi sıkıntılar var…Hristofyas’ın kabul ettiği dönüşümlü başkanlığı bile kabul etmemek için binbir dereden su getirdi..Müzakerelerin başlaması bunlardan dolayı imkansız”

ŞİMDİ TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR!
Akıncı, yukarıdaki açıklamalarından sonra şimdi de yüzde yüz tersini söyleyerek, iki devletli çözüme karşı çıkmakta, bunun mümkün olmadığını söylemekte, iki devletli çözümü savunan herkese öfkeyle saldırmakta ve ısrarla federasyon görüşmeye devam etmek istemektedir. 

 “Akıncı tutarsızdır, bunalımdadır, çelişkiler içinde yüzmektedir, dengesiz tavırlar sergilemektedir,saplantılı ve hastalıklı bir düşünce yapısına sahiptir; bu nedenlerle YENİDEN SEÇİLMEMELİDİR” 


 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi