Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu, Kıbrıs Genç TV’de canlı yayınlanan “Er Meydanı Seçim Özel” programına katılan meşruiyeti tartışmalı CB Akıncı, Kıbrıs Konferans’ı toplansın diye Rum tarafına verdiği taviz haritası konusunda kaçamak cevaplar vermeyi sürdürdü. 

 

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Özersay’ın, “Sayın Akıncı’nın müzakere masasında verdiği haritayı ben görmedim. Müzakere sürecinin çökmesi ertesinde döndüğünde bile görmedim. Hükümetten gizli harita verildi. Ben Dışişleri Bakanı olarak verdiğiniz haritanın ne olduğunu,kapsamını bilmiyorum.Müzakere tutanaklarında,görüşme notlarında  da harita ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlayamadım” diye Akıncı’dan açıklama istemesi üzerinde Akıncı Özersay’a “Siz o tarihte Dışişleri Bakanı değildiniz.Benim harita konusunda gocunacak bir durumum yoktur.Verdiğim harita Annan Planı’nda verilen haritadan daha iyidir’ diye cevap vererek birkez daha taviz haritası ile ilgili detay vermekten kaçındı. 

DÜNKÜ MANŞET HABERİMİZDE TAVİZ HARİTASI’NI AÇIKLA!,AÇIKLA!,AÇIKLA! DİYE ÇAĞRI YAPTIĞIMIZ AKINCI DUT YEMİŞ BÜLBÜL GİBİ SUSUYOR…

ÖZERSAY SORDU AKINCI DOĞRU DÜRÜST CEVAP VEREMEDİ!

MECLİS’TEN, HÜKÜMET’TEN VE HALKTAN GİZLEMEYE DEVAM EDİYOR…

AKINCI TAVİZ HARİTASINI AÇIKLAYAMIYOR!

AKINCI GÜZELTURT’U,KAPALI MARAŞI, MESARYA’NIN VE KARPAZ’IN ÖNEMLİ BÖLÜMÜNÜ RUMA PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ HARİTAYI SEÇİMDEN ÖNCE AÇIKLAMALI

HÜKÜMET VE MECLİS AKINCI’DAN HARİTA İLE İLGİLİ BİLGİ TALEP ETMELİ,KONUYLA İLGİLİ MÜZAKERE TUTANAKLARINI VE GÖRÜŞME NOTLARINI İSTEMELİ. 

HALKA HESAP VERMEYENE OY YOK…AKINCI YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALI

Akıncı’nın Crans Montana’daki 5’li Kıbrıs Konferansı’nın toplanması için Rum tarafına verdiği taviz haritası konusunda ne Meclis’in ne de Hükümet’in haberi ve bilgisi oldu. 

AKINCI TÜM ÇAĞRILARIMIZA RAĞMEN TAVİZ HARİTASI’NI AÇIKLAMAKTAN KAÇINIRKEN, ANAVATAN TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLUT ÇAVUŞOĞLU DA BİR SÜRE ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMADA AKINCI’NIN CRANS MONTANA’DA SÖZKONUSU HARİTA’NIN DETAYLARINI KKTC BAŞBAKANI ÖZGÜRGÜN’E SÖYLEMEMESİ İÇİN YALVARDIĞINI VE AKINCI HAKKINDA "BEN BÖYLESİNE DÜRÜST OLMAYAN BİR SİYASETÇİYLE HİÇ ÇALIŞMADIM. BUNLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE AÇIKLAYACAĞIM"DEMİŞTİ…

KKTC HALKI 11 EKİM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN ÖNCE, OY VERMEZDEN ÖNCE AKINCI’NIN VERDİĞİ TAVİZ HARİTASI İLE İLGİLİ DETAYLARI ÖĞRENMELİ,BİLMELİ VE BUNA GÖRE SANDIĞA GİTMELİDİR. AKINCI’NIN TAVİZ HARİTASI’NI GİZLEMEK SURETİYLE, HALKIMIZDAN ALACAĞI HİÇBİR OY MEŞRU OLMAYACAKTIR.

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi