CB AKINCI 5 yılı aşan görev süresince Anastasiadis’in federasyon istemediğini, siyasi eşitliğimizi tüm unsurları ile kabul etmediğini, Rumlar’ın Türklerle paylaşacak hiçbirşeyleri olmadığını,hastahaneleri dahi paylaşmak istemediklerini çok iyi bilmesine,Anastasiadis’in bunu çok açık ve net bir şekilde defalarca açıklamasına rağmen, oy için,yeniden seçilip koltuğunu korumak uğruna halkına doğruları söylemiyor. Federasyon’un mümkün olmadığını bile bile Kıbrıs Türkü ile bu önemli gerçeği paylaşmıyor.

HALKI KANDIRMAKTAN VAZGEÇ

ALLAH’TAN KORK AKINCI!

ÖNCE “ (ANASTASİADİS) HALA GEÇMİŞ MUTABAKATLARI İNKAR EDEN, KARARLARA ETKİN KATILIMI ŞEYTANLAŞTIRAN BİR SÖYLEMİ DEVAM ETTİRİYOR” DİYECEKSİN , BU ÖNEMLİ TESBİTİ YAPACAKSIN,SONRA DA RUMUN NİYETİNDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMADIĞININ BİLİNCİ İLE HALA DAHA FEDERASYON DİYE TUTTURACAKSIN.. AYIPTIR AYIP, ALLAH’TAN KORK AKINCI!

Anastasiadis birçok kez, özellikle Kıbrıs Türklerinin siyasi eşitlik taleplerinin aslında ‘eşitsizliğe’ neden olacağını vurgulayarak,böyle bir ‘adaletsizliğe’ müsaade etmeyeceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, BM Genel Kurul çalışmaları için New York’a gitmezden önce ziyaret ettiği Londra’da yaptığı açıklamalarda Anastasiadis tüm açıklığı ile özellikle siyasi eşitlik konusunda düşüncelerini net bir şekilde dile getirmişti.

Londra’da bir etkinlikte yaptığı konuşmasında “siyasi eşitliğin kabul edildiğini, fakat siyasi eşitsizliğin kabul edilemeyeceğini” öne süren Anastasiadis “bu kadar aşırı imtiyazlara yönelik talep varken, bir devletin nasıl ayakta durabileceğini, nasıl yaşayabileceğini” sorgulamıştı.

Siyasi eşitlik konusunda “siyasi eşitliği tanıdıklarını ve kabul ettiklerini, reddettikleri şeyin ise siyasi eşitsizlik olduğunu” yineleyen Anastasiadis, “çünkü Türkiye’nin (Kıbrıslı Türkler aracılığıyla) her konuda, bütün kurumlarda, bakanlar kurulunda ve başka yerlerde olumlu oya ilişkin isteğinin, esasında veto hakkından başka bir şey olmadığını” ileri sürmüştü.

Anastasiadis; “Bir diğer ifadeyle, nüfusça daha az olan eşit devlet (çoğunluklardan ve azınlıklardan bahsetmiyorum, istedikleri haktan söz ediyorum), yani yüzde 21,5 yüzde 78,5’in kaderini belirleyemez. Diğer toplumun kaderini belirlemek için siyasi eşitlik isteyemezsin çünkü belirleyici rolü, veto hakkına sahip olacak olan oynayacak. Bu kadar aşırı imtiyazlara ilişkin bir talep varken, bir devlet nasıl ayakta durabilecek, nasıl yaşayabilecek?” diyerek net bir şekilde tavrını ortaya koymuştu.

 

Akıncı, Anastasiadis’in Londra konuşmasının ardından yaptığı açıklamada,Rum tarafının  siyasi eşitlik içinde bir ortaklık anlayışından çok uzak olduğuna dikkat çekmişti. Akıncı, siyasal eşitlik ile etkin katılımın artık yerleşmiş bir BM parametresi olduğunu, geçmiş mutabakatlar arasında bulunduğunu belirterek, “ (Anastasiadis) Hala geçmiş mutabakatları inkar eden, kararlara etkin katılımı şeytanlaştıran bir söylemi devam ettiriyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu tesbiti yapan Akıncı hala daha gerçekleşmesi mümkün olmayan federasyon peşinde koşarak,koltuğunu korumak adına  halkından gerçekleri gizlemeyi sürdürüyor.

 

(Konu ile ilgili detay ve yorum Hüseyin Macit Yusuf’un köşe yazısında)




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi