Kıbrıs,Ege ve Doğu Akdeniz’de Rum-Yunan ikilisinin başlattığı gerilim politikası ve tahrikler sürüyor. Avrupa Komisyonu 24-25 Eylül’de yapacağı toplantıda Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. ABD Rum Yönetimi’ne uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı ve Rumlarla stratejik ortaklık ilişkisini geliştireceğini açıkladı. Yunanistan uluslararası anlaşmaları çiğneyerek başta Meis olmak üzere,askerden arındırılması gereken adalara asker ve mühimmat yerleştiriyor. Yunanistan Fransa’dan savaş uçağı ve askeri malzeme satın almak üzere görüşmeler başlattı. Fransa ,Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a destek vermek amacıyla Charles de Gaulle uçak gemisini Akdeniz’e gönderdi. Macron AB üyesi ,Güney Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin bulunduğu MED7’i Korsika’da toplayarak Türkiye’ye karşı strateji belirlemeye çalıştı. Kısaca vurgulamak gerekirse tarih yeniden tekerrür etti ve Yunanistan,Güney Kıbrıs, Fransa, ABD, İsrail,Mısır ve BAE’den oluşan 7 düvel Türkiye’ye karşı birleşti.Bölgemizde saflar belirlendi.

 

Anavatan Türkiye’deki Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye’nin karşısında yalnızca Yunanistan ve Güney Kıbrıs olmadığını, merkezinde ABD ve İsrail’in olduğu bir cephe kurulduğunu ifade etti. Perinçek, buradaki güç dengesini lehimize çevirmenin de Türkiye’nin ittifak potansiyelini kullanmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Dr. DOĞU PERİNÇEK:

“ŞER CEPHESİNE KARŞI AKDENİZ'DE İTTİFAK POTANSİYELİNİ KULLANMALIYIZ”

 

“Başta Rusya olmak üzere Mısır ve Suriye ile işbirliğini sağlayabiliriz. Bu ülkelerin ABD ve İsrail’e karşı Doğu Akdeniz’deki menfaatleri bizimle örtüşüyor. Onları bizimle birlikte hareket eden sahada aktif unsurlar haline getirebiliriz. Böyle bir ittifak Türkiye’ye çok ciddi üstünlük kazandırır.”

 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olan Doğu Perinçek, bugünkü Mavi Vatan mücadelesini Türk milletinin Atatürk’ün önderliğindeki İstiklal Savaşı’nın devamı olarak niteledi. Perinçek, Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımızın korunmasında askeri gücümüzün önemine vurgu yaptı: “Oruç Reis gemimiz elini kolunu sallayarak, silahsız olarak bir doğal gaz ve petrol araması yapmıyor. Onun etrafında 150 parça Türk Donanması var. Eğer o Türk Donanmasını yollamazsanız Oruç Reis orada iki saat durabilir mi? Donanmamız sayesinde biz Mavi Vatanımıza sahip çıkabiliyoruz. Bundan sonra da söz askerin, silahın, donanmanındır, Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Orada silahlı olmak dışında, üstün silahlı kuvvetimizi yığmak dışında bir çözüm yoktur.”

 

ABD VE İSRAİL MERKEZLİ TÜRKİYE KARŞITI CEPHE

Yunanistan’ın emperyalist ülkelerin güdümünde kışkırtıcı bir kuvvet olarak üzerimize sürüldüğünü belirten Perinçek, Türkiye karşıtı cepheyi kuvvet yığarak caydıracağımızı belirtti: “Karşı tarafı çok iyi tanımlayalım.Sadece Yunanistan yok. Bizim Yunanistan ile aramızda gibi gözüken sorunların bir tarafında da ABD var, İsrail var, Fransa var, Güney Kıbrıs var... Bu ülkeler Mavi Vatanımıza göz koymuşlar, bize karşı bir askeri ittifak kurmuş durumdalar. Noble-Dina adıyla, Nemesis adıyla askeri tatbikatlar düzenliyorlar. Tatbikatta namlular Türkiye’ye çevrilmiş. Tatbikatlarına bile Tevrat’taki intikam hikâyelerindeki isimleri veriyorlar. Türkiye’nin bunlara karşı koyacak donanması var. Öz gücümüze güveniyoruz. Ancak bir de Türkiye karşıtı bu cephenin gücünü dengeleyebileceğimiz, kuvvetin karşısına da büyük kuvvet yığabileğimiz ittifak potansiyelimiz var. Türkiye’nin caydırıcılığını artıracağı bu birikimini kesinlikle değerlendirmesi lazım.”

 

DOSTLARIMIZI YANIMIZA ÇEKME SİYASETİ

“Başta Rusya olmak üzere Mısır ve Suriye ile işbirliğini sağlayabiliriz. Bu ülkelerin ABD ve İsrail’e karşı Doğu Akdeniz’deki menfaatleri bizimle örtüşüyor. Onları bizimle birlikte hareket eden sahada aktif unsurlar haline getirebiliriz. Böyle bir ittifak Türkiye’ye çok ciddi üstünlük kazandırır. 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi