Dün olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, salgına karşı ek tedbirler aldı.Başbakan Ersin Tatar başkanlığında saat 10.30 sıralarında toplanan Bakanlar Kurulu’nun toplantısı, saat 14.30 sıralarında tamamlandı. 
Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu’nun toplanarak, son günlerde virüs taşıyanların sayısındaki artış ve yerel bulaşın artması sonucu oluşan yeni durum sonrasında bir takım kararlar aldığını, yerel bulaşın kontrol altında tutulup, temizlenebilmesi için bir takım çalışmalar yapıldığını söyledi.

HÜKÜMET SALGINLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

HEDEF BULAŞIN TAMAMEN TEMİZLENEBİLMESİ

 

ÖZERSAY’IN AÇIKLADIĞI EK TEDBİRLER:

·    Özellikle kalabalık grupların bir anda bulunduğu eğlence mekanları yani diskotek, club ve casinolar 1 Ekim’e kadar kapatılacak.
 

·    Barlarda, ayakta alınan müşteri sayısına kısıtlama konulacak. Barlar kapatılmayacak katı kurallar devreye sokulacak.

·    Eğitimde, yüz yüze eğitime başlayan okul öncesi, ilkokul bir ve ikinci sınıfların eğitime sıkı bir tedbir ve denetimle devam edilecek.

 

·    Okul öncesi, ilkokul bir ve ikinci sınıf haricindeki diğer sınıf ve okulların 1 Ekim’e kadar eğitime başlamaması yönünde fikir birliğine varıldı. 1 Ekim’den itibaren eğitimin başlaması düşünülüyor.
 

·    Dershaneler, etüdler ve kreşler açık kalmaya devam edecek.
 

·    Adaya gelecek üniversite öğrencileriyle ilgili düzenleme yapmak adına Eğitim, Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıkları bir araya gelerek özel bir toplantı yapacak. Amaç, yurtdışından gelecek öğrencilerin gelişlerini kolaylaştırmak, düzenlemek ve planlamak olacak. 
 

·    Online eğitimin kolaylaştırılması için tablet, laptop gibi online eğitimi kolaylaştıracak teknolojik araçlarla ilgili olarak yaşanan eksikliklerin bir nebze de olsa giderilebilmesi için Maliye Bakanlığı, KDV, Gümrük ve Stopajını sıfırlama yönünde karar üretti.
 

·    Cumhurbaşkanlığı seçim süreci YSK’nın ilan ettiği gibi devam edilirken, seçimlerle ilgili tüm kitle toplantıları ve mitinglerin iptal edilmesi yönünde karar verildi.
 

·    Spor müsabakalarının 1 Ekim’e kadar seyircisiz bir şekilde yapılmasına karar verildi.
 

·    1 Ekim’e kadar tüm düğünlerin ertelenmesine karar verildi.Bu tarihten sonra yapılacak düğünler için de ek tedbirler alınacak.
 

·    Polis Genel Müdürüde Bakanlar Kurulu’nun bir bölümüne katılırken, yapılan değerlendirme sonucunda PGM bünyesinde “Polis Covid-19 tedbirlerini Denetleme Kurulu”nun oluşturulmasına karar verildi.
 

·    Söz konusu Kurul’da, İlçe Emniyet Kurulu üyelerinden alınacak takviye destekle, polis çeşitli alanlarda denetim yapmasına ve hükümete bildirmesine, raporlamasına özellikle caydırıcı olacak şekilde kuralların denetlenmesini görünür şekilde hayata geçirme yönünde bir karar alındı.

·    7 gün karantinaya girecek olan herkes; vatandaş olsun veya olmasın karantina ücretini kendisi ödeyecek.

·    Sağlık ve benzeri nedenlerle sevk ile yurt dışına gönderilen vatandaşlar geri geleceklerinde karantina ücreti ödemeyecek, bunun ücreti Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

·    Üniversite öğrencilerinin karantina bedelleri Eğitim Bakanlığı ile Üniversiteler arasında yapılacak anlaşma çerçevesinde üniversiteler tarafından karşılanacak.

·    Kamuda olduğu gibi, risk grubunda olan özel sektör çalışanlarının Sağlık Bakanlığı Sağlık Kurulu’ndan alacağı raporla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan belirli bir maaş desteği alması mümkün kılınacak

·    Alınan kararlar bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi