Megali İdea’cı ve Enosis’çi Rum Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk Halkının ve Anavatan Türkiye’nin halklarına saldırısı sürüyor,gerilim artıyor.

Kıbrıs,Ege ve Doğu Akdeniz’deki tahrikler doruğa ulaştı.
Yunanistan uluslararası anlaşmaları çiğneyerek Meis’e asker çıkardı.Silahsız olması gereken diğer adalar silahlandırılıyor.Yunanistan Fransa’dan savaş uçağı siparişi vermeye hazırlanıyor.Fransa sözde kırmızı çizgilerini savunmak ve Türkiye’ye haddini bildirmek üzere Charles de Gaulle savaş gemisini Akdeniz’e gitmek üzere yola çıkardı. Fransa, “Rafale” savaş uçaklarıyla birlikte Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssünde kalıcı bir mevcudiyete sahip olmak istediği açıkladı. ABD Rum Yönetimi’ne 33 yıl önce aldığı Silah ambargosu uygulama kararını kaldırdı,Rum’a silah satacak ve askeri eğitim verecek.Avrupa Birliği 24-25 Eylül’de toplanıp Türkiye’ye yaptırım uygulanması kararı almayı planlarken, havuç-sopa siyasetini devreye koydu...

RUM-YUNAN İKİLİSİNİN BİLİNEN TUTUMUNDA HERHANGİ BİR OLUMLU DEĞİŞİKLİK GÖZLEMLENMEZ, TERSİNE DÜŞMANCA TUTUMLARI DAHA DA KATILAŞIRKEN , ANAVATANLAR SAVAŞIN EŞİĞİNDEYKEN FEDERASYON SÖZKONUSU DEĞİL …

 

AKINCI RÜYA GÖRÜYOR

GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİ, OLMAYACAK VAATLERDE BULUNUYOR!!!

 

Kıbrıs Türk halkının ne boşuna harcayacağı zamanı ne de oyu vardır. Akıncı’ya geçit verilmeyecektir. 

 

CB Akıncı’nın ‘neslimin son denemesi’ diyerek Crans Montana’da başarısızlıkla sonuçlanan federasyon hedefli görüşmelerden sonra hala daha federasyon peşinde koşmasına tepkiler sürüyor. Halkımız Akıncı’nın Ruma verdiği  ‘Taviz Haritası’nı’ da açıklamasını istiyor.

 

CB Akıncı 5 yılı aşan cumhurbaşkanlığı döneminde hiçbir başarıya imza atmadı. Öncüsü olduğu federasyon hedefi iflas etti,çöktü. Akıncı bu tükenişe rağmen hala daha halkımıza olmayacak vaatlerle, gerçekleşmesi mümkün olmayan federasyon hayalinin peşinden koşmaya çalışıyor.

Kıbrıs Türk halkı, özellikle son gelişmeleri de dikkate aldığında, Rum Yönetimi’nin düşmanlığını artırdığı ve Türkiye ile KKTC’nin askeri ittiffaklarla hedef alındığı, Anavatan’lar Türkiye ile Yunanistan’ın her an savaşabileceği bir ortamda federasyonun mümkün olmadığını, olamayacağını çok iyi görmektedir.Kıbrıs Türk halkının ne boşuna harcayacağı zamanı ne de oyu vardır. Gazetemizi arayan vatandaşlar kendilerini kandıran Akıncı’ya geçit vermeyeceklerini bildirdiler.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi