Alman istihbaratı açıkladı, eğer bu iddia doğruysa Çin’in başı büyük dertte

 

10.05.2020 

 

Alman Der Spiegel dergisi, Alman istihbaratının Çin Devlet Başkanı'nın Dünya Sağlık Örgütü başkanından, korona virüsün insandan insana geçtiği bilgisini saklamasını ve pandemi açıklamasını geciktirmesini istediğini yazdı.

Korona virüs (Kovid-19) salgınını dünyaya geç haber vermek ve yeterince önlem almamakla suçlanan Çin'le ilgili şoke eden bir gelişme daha yaşandı.

Alman İstihbarat Kurumu'na (BND göre Çin, Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) virüsün en üst düzeyde patlak vermesinden sonra küresel bir uyarıyı ertelemeye çağırdı. 21 Ocak'ta Çin devlet başkanı Şi Jinping, DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında korona virüsün kişiden kişiye bulaşması hakkındaki bilgiyi gizlemesini ve bir pandemi uyarısını ertelemekten istedi.

BND, Çin'in bilgi politikasının dünya çapında virüsle savaşmak için dört ila altı hafta kaybettiğini tahmin ediyor. 

"HAKKIMIZDA OLUMLU YORUMLAR"

Çin'in Almanya'ya "Hakkımızda olumlu yorum yapın" teklifinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Almanya İçişleri Bakanlığı, Çin'in üst düzey Alman diplomatları bu konuda etkilemeye çalıştığını doğrulamıştı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Çinli diplomatların, Almanya’daki üst düzey bürokratları Pekin’in koronavirüs salgını yönetimi hakkında olumlu yorumlar yapmaları için etkilemeye çalıştığını doğruladı.

Alman hükümeti, milletvekili Margarete Bause'in sorusuna gönderdiği cevap mektubunda, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kovid-19 salgını yönetimi hakkında Alman yetkililerden olumlu yorumlar almak için bireysel temaslarda bulunduğunun farkındayız" diyerek federal hükümetin bu taleplere uymadığını ifade etmişti.

ABD'DEN ÇİN'E DAVA

ABD'nin Missouri eyaleti,  korana virüs salgınıyla ilgili dünyaya yalan söylemekle suçladığı Çin hükümetini dava etmişti.

Missouri Başsavcılığı, Çin hükümeti ve Çin Komünist Partisi'ni salgında ''bilgi gizlediği, ihbarda bulunanları tutukladığı ve salgının bulaşıcı doğasını inkar ettiği'' gerekçesiyle mahkemeye vermişti.

 

KAYNAK:YENİÇAĞ




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi