TATAR ŞEHİT AİLELERİ MALUL GAZİLER DERNEĞİ İLE KIBRIS TÜRK EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ


TATAR ŞEHİT AİLELERİ MALUL GAZİLER DERNEĞİ İLE KIBRIS TÜRK EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

“KIBRIS TÜRK HALKI  GELECEĞİ BAKIMINDAN SON DERECE ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİDİLDİĞİNİN BİLİNCİ İÇERİSİNDE, SEÇİMLERİ BİRİNCİ TURDAN KAZANMA OLASILIĞIM YÜKSEK”

Lefkoşa, 28 Eylül 20  UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Ersin Tatar Şehit Aileleri Malul Gaziler Derneği ile Kıbrıs Türk Emekli Astsubaylar Derneği’ni ayrı ayrı ziyaret etti.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, Kıbrıs Türk halkının geleceği bakımından son derece önemli bir seçime gidildiğinin bilinci içerisinde olduğunu kaydetti ve seçimleri birinci turdan kazanma olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.

Tatar, eğer başarı elde ederse eçimlerden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha güzel günlerin beklediğini de söyledi.

“Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Türkiye ile ilişkiler,  toprak ve garantiler konularında çok önemli yanlışlar yaptığını”  ileri süren Tatar,  “ Sayın Akıncı’nın federasyon olur diye Anastasiadis’e verdiği önemli tavizleri reddediyoruz” dedi.

Kıbrıs’ta geçmişte yaşanan acıların herkes için bir ders olması gerektiğini vurgulayan Tatar, Kıbrıs’ta iki halkın iç içe değil yan yana yaşayacakları bir çözüm şekli gerektiği görüşünü ifade etti.

Tatar, “Egemen eşitlik temelinde, Türkiye’nin garantörlüğünü içeren bir çözüm bizim için olmazsa olmazdır. Bazı adaylardan farkımız da budur.  Federasyondan başka bir şey görüşmem demek Rum’un ekmeğine yağ sürmektir. Alternatif vardır o da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir” dedi

50 yıldır çözümsüz devam eden federal anlayış yerine masaya yeni alternatifler gelmesi gerektiğini de belirten Tatar, “ Bizler Sayın Akıncı’nın Crans Montana‘da sunduğu haritayı reddediyoruz. BM’nin böylesine bir süreçte birilerini işaret eder nitelikte açıklama yapmasını Reddediyoruz. Halkın onayını alacak bir aday sürece başlayacaktır. Seçilir seçilmez bizler herkesle görüşerek,  herkesin fikrini alacağız ve bir durum değerlendirmesi yapıp oraya gideceğiz” diye konuştu.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi