GUTERRES’İN UNFICYP’LE İLGİLİ RAPORUNUN 10 TEMMUZ’DA SUNULMASI BEKLENİYOR


GUTERRES’İN UNFICYP’LE İLGİLİ RAPORUNUN 10 TEMMUZ’DA SUNULMASI BEKLENİYOR

Lefkoşa, 27 Haziran 2020 : Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresinin uzatılmasına ilişkin raporunun 10 Temmuz’da sunulmasının beklendiği haber verildi.

Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın, Guterres’in, UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasıyla ilgili raporunun yayımlanması ışığında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le Temmuz ayı başında yapacağı görüşmelerin ise, internet üzerinden gerçekleştirilmesinin beklendiğini yazdı.
Bilindiği üzere raporun 10 Temmuz’da yayımlanmasının beklendiğini anımsatan gazete, Spehar’ın liderlerle ayrı ayrı yapacağı görüşmelerin ise 5-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.
Habere göre “konu hakkında bilgisi bulunan bir kaynak ise Kıbrıs Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamasında”, Spehar’ın genellikle BM Genel Sekreteri’nin raporunun yayımlanmasından önce liderlerle ayrı ayrı görüşmeler yaptığını, ancak bu kez, koronavirüs pandemisiyle ilgili durum yüzünden, görüşmelerin internet üzerinden yapılmasının beklendiğini söyledi.
Gazete yine KİPE’ye dayanarak, Spehar’ın, UNFICYP’in görev süresinin uzatılması konusunu ele almak için Temmuz’un son haftasında telekonferans yöntemiyle toplanması beklenen BM Güvenlik Konseyini, internet üzerinden Lefkoşa’dan bilgilendireceğini de kaydetti.
Bu arada gazete, liderlerin, BM Güvenlik Konseyinin geçtiğimiz yıl raporun sunulması ışığında istediği notları, hali hazırda sunmuş olmaları gerektiğine de işaret etti.
Politis ise “Gözler Yeniden UNFIYCP’te” başlıklı haberinde, her yıl Temmuz ayı içerisinde, dikkatlerin kaçınılmaz olarak UNFICYP’in görev süresinin BM Güvenlik Konseyi tarafından uzatılmasına çevrildiğini yazdı.
Raporun 10 Temmuz’da yayımlanacağını belirten gazete, görev süresinin uzatılmasına ilişkin kararın ise Temmuz sonunda beklendiğini ekledi.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi