Doğu Perinçek’ten Abhazya’nın aşağılanmasına tepki


Doğu Perinçek’ten Abhazya’nın aşağılanmasına tepki

 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Kenan Alpay’ın Abhazya için 'Rusya’nın çıkardığı karikatür devlet” sözlerini kullanılmasına tepki gösterdi. Perinçek, “Rusya’dan tek bir tüfek dahi almayan Abhaz halkı, vatanının bağımsızlığını kahramanca savaşarak kazandı' dedi. 

Doğu Perinçek’ten Abhazya’nın aşağılanmasına tepki

 

Habertürk’te dün akşam Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programında Gazeteci Kenan Alpay, Abhazların devleti Abhazya Cumhuriyeti için aşağılayıcı ifadeler kullandı. Alpay şunları söyledi: “Rusya Gürcistan’ı parçaladı, oradan Osetya ve Abhazya diye iki karikatür devlet çıkardı. Abhazya’nın ve Osetya’nın Rusya nezdindeki durumu malum. Siz Eğer Gürcistan olarak veya Ukrayna olarak ‘Ben Türkiye ile ilişkileri geliştireceğim’ diyorsanız. Orada Rusya acımasız bir biçimde giriyor, parçalıyor. Orayı ya ilhak ediyor, Ukrayna Kırım örneğinde olduğu gibi… ya da oradan kendi iradesine teslim olmuş iki tane devlet çıkartıyor. Deniyor ki ‘Türkiye Rusya ile dost olsun.’ Bu kadar işgal varken böyle bir dostluğun sürmesi mümkün değildir.”

ABHAZYA RUSYA’DAN TEK BİR TÜFEK ALMADAN KURULDU

Alpay’ın bu sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek anında tepki gösterdi. Perinçek, Abhaz halkının özgürlük mücadelesi ve kahramanlıkla devletinin bağımsızlığını elde ettiğini kaydetti: “Ne demek karikatür devlet! Abhazlara hakaret ediyorsunuz. Abhazya çok esaslı, Türkiye için de potansiyel dost olan bir ülkedir. Abhazya, Rusya’dan hiçbir destek görmeden kahramanca, aslanlar gibi savaştı. Abhazya’nın Gürcistan’a karşı bağımsızlık savaşı bir destandır. Abhaz halkı vatanının bağımsızlığını yiğitçe savaşarak kazanmıştır. Rusya’dan tek bir tüfek dahi almadan savaşan bir halktır. O nedenle Abhazya Cumhuriyeti bir özgürlük mücadelesinin ürünüdür. Abhazya’ya ‘karikatür devlet’ diye saldıranlar ancak ABD’nin uzantılarıdır.” 

ALPAY ÖZÜR DİLEMEYİ REDDETİ

Programı izleyen Abhaz kökenli vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki mesajları gönderdi. Kenan Alpay’dan yaptığı hakaret nedeniyle özür dilemesi istendi. Ancak Alpay özür dilemeyi reddetti. 

PERİNÇEK’TEN KUTMA MESAJI

Perinçek, ayrıca 30 Eylül Abhazya Cumhuriyeti’nin Zafer, Egemenlik ve Bağımsızlık Günü nedeniyle Twitter hesabından kutlama mesajı yayımladı. Perinçek, mesajında “Abhazya Cumhuriyeti’nin Zafer, Egemenlik ve Bağımsızlık Günü kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti Abhazya’yı tanımalıdır” ifadelerini kullandı.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi