DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY: “LİMASOL’DAKİ CAMİYE SALDIRI BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ”


DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY: “LİMASOL’DAKİ CAMİYE SALDIRI BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ”

Lefkoşa, 1 Haziran 20  Din işleri Başkanı Talip Atalay, Limasol’daki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Cami’nin bu sabaha karşı molotof kokteylli saldırı düzenlenerek yakılmak istenmesi ve cami duvarına İslamofobik ve ırkçı bir grafitinin yazılmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Atalay konuya ilişkin yazılı açıklamasında, geçmiş yıllarda da benzeri saldırılara maruz kalan camiye yapılan saldırının faillerinin yetkililerce ivedilikle yakalanmasını, defaatle saldırı yapılmasına karşın bu vahşi saldırıları yineleyebilecek cesareti bulanların cesaretini kıracak caydırıcı yaptırımların yanında eğitsel/vicdani programdan da geçirilmesini, önleyici tedbirlerin alınmasını beklediklerini kaydetti.

Atalay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Camimizin duvarına ‘IMMIGRANTS, ISLAM NOT WELCOME’ diyerek göçmenleri ve İslam’ı istemediklerini yazan kişiler ve teşvikçileri bilmelidir ki; Kıbrıs’ta İslam 1400 yıldır Kıbrıslıdır, bu adada İslam bu çirkin ifadenin sahiplerinden ve beslendikleri hastalıklı zihniyetten çok daha eski ve köklüdür.  Yine göç/göçmenlik olgusu ise, insanlığın tüm dünyada ama özellikle bu coğrafyada kesintisiz bir gerçeğidir. Özellikle adamızda, göçmenlik olgusu, mevcut her türlü resmi kimlikten de eski bir tarihi gerçekliktir. 

Dayanışma, diğerkâmlık, karşılıklı saygı ve merhametin doğal olarak öne çıkması beklenen Covid 19 salgını sürecinde, bu tür nefret ve düşmanlık tohumu ekmeyi hedefleyen kesimlere karşı her kesimden vicdanlı insanların ortak duruş sergilemesinin de ayrıca önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bizler, Kıbrıs Müslümanları adına, inancı, etnisitesi, coğrafyası ne olursa olsun, hangi inanca ve inancın mabedine karşı yapılırsa yapılsın her türlü saldırı, hakaret, aşağılama ve ayrımcılığa ilkesel olarak karşı olduğumuzu ve daima mağdurun yanında olacağımızı bir kere daha belirtmek isteriz.

Camimize yapılan çirkin saldırının faillerini sadece kınamak yeterli değildir. Çünkü hangi kesimden olursa olsun, ancak bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin sahip oldukları zihniyet var olduğu sürece bu tarz saldırılar bir şekilde tekrarlanacaktır. Bu zihniyetin tedavi ve ıslah edileceği bir gelecek temennisiyle bir kez daha üzüntülerimi ifade ediyor, Limasol’daki cemaatimize geçmiş olsun, diyorum. “




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi