CAPİTAL BANK SAHİBİ TEKİN ARHUN TEMİNATLA SERBEST!


POLİSİN BAŞARILI BİR OPERASYONUYLA YAKALAYIP MAHKEMEYE SEVKETTİĞİ ARALARINDA CAPİTAL BANK SAHİBİ TEKİN ARHUN VE ESKİ POLİS ALTAN’IN OLDUĞU 4 ZANLI TEMİNATLA SERBEST KALDI…

TEMİNATLA SERBESTLER… ŞAŞIRMADIK!

 

MAHKEMEDE YEMİNLİ ŞAHADET VEREN GÖREVLİ POLİS’İN ALTAN’IN RÜŞVET ALDIĞI İDDİASIYLA YARGILANDIĞI DİĞER DAVALARINDAKİ TANIKLARA MÜDAHALE EDEBİLECEĞİNİ SAVUNUP SERBEST BIRAKILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMESİNE RAĞMEN ARHUN VE ALTAN’IN SERBEST BIRAKILMALARI KAMUOYUNDA TEPKİ YARATTI. 

 

GAZETEMİZİ ARAYAN VATANDAŞLAR ZENGİNE BAŞKA, FAKİRE BAŞKA MUAMELE VE AYIRIMCILIK YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEREK, ADALETE GÜVENMEK İSTEDİKLERİNİ,ADALETİN TECELLİSİ İÇİN YASALAR ÖNÜNDE HERKESİN EŞİT OLDUĞU İLKESİNİN VE KAMU VİCDANININ MUHAKKAK DİKKATE ALINMASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER.. 

 

ARKADA DEVAM

 

POLİSİN BAŞARILI BİR OPERASYONUYLA YAKALAYIP MAHKEMEYE SEVKETTİĞİ ARALARINDA CAPİTAL BANK SAHİBİ TEKİN ARHUN VE ESKİ POLİS ALTAN’IN OLDUĞU 4 ZANLI TEMİNATLA SERBEST KALDI…

 

 

 

 

TEMİNATLA SERBESTLER…ŞAŞIRMADIK!

 

 

MAHKEMEDE YEMİNLİ ŞAHADET VEREN GÖREVLİ POLİS’İN ALTAN’IN RÜŞVET ALDIĞI İDDİASIYLA YARGILANDIĞI DİĞER DAVALARINDAKİ TANIKLARA MÜDAHALE EDEBİLECEĞİNİ SAVUNUP SERBEST BIRAKILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMESİNE RAĞMEN  ARHUN VE ALTAN’IN SERBEST BIRAKILMALARI KAMUOYUNDA TEPKİ YARATTI. 

 

GAZETEMİZİ ARAYAN VATANDAŞLAR ZENGİNE BAŞKA, FAKİRE BAŞKA MUAMELE VE AYIRIMCILIK YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEREK, ADALETE GÜVENMEK İSTEDİKLERİNİ,ADALETİN TECELLİSİ İÇİN YASALAR ÖNÜNDE HERKESİN EŞİT OLDUĞU İLKESİNİN VE KAMU VİCDANININ MUHAKKAK DİKKATE ALINMASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER.. 

 

Ülkemizde büyük yankı uyandıran “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Yoluyla Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiler Arasında Telefon İle Yapılan Haberleşmeyi Tarafların İzni olmaksızın Kaydetmek ve İfşa Etmek, Tanıkları Yalan İfade Vermeye veya Doğru Şahadeti Gizlemeye Teşvike Teşebbüs Etmek” suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar İsmail Karaböcek, Tekin Arhun, Ali Savaş Altan ve Nurettin Arapsoy dün teminat amaçlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, olguları aktardı. Polis, zanlı 1 İsmail Karaböcek ve Nurettin Arapsoy’un “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Yoluyla Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiler Arasında Telefon İle Yapılan Haberleşmeyi Tarafların İzni olmaksızın Kaydetmek ve İfşa Etmek”, zanlı 2 Tekin Arhun ve zanlı 3 Ali Savaş Altan’ın “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Yoluyla Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Kişiler Arasında Telefon İle Yapılan Haberleşmeyi Tarafların İzni olmaksızın Kaydetmek ve İfşa Etmek”, “Tanıkları Yalan İfade Vermeye veya Doğru Şahadeti Gizlemeye Teşvike Teşebbüs Etmek”, suçlarına methaldar olduklarını belirtti. Polis, zanlı İsmail Karaböcek’in suçlamaları kabul ettiğini, diğer zanlıların ise etmediğini beyan etti. Polis, olaydan önce zanlı Tekin Arhun, Arhun’un kardeşi ve Ali Savaş Altan’ın yine İsmail Karaböcek’in ofisinde buluştuklarını ve Erkut Hafız’ı davadan nasıl vazgeçireceklerine dair konuştuklarının tespit edildiğini anlattı. 

Polis, Erkut Hafız ve Tekin Arhun arasında geçen  ve kayda alınan telefon konuşmasının montajlandığına dair uzman raporu olduğunu belirtti. Polis, ayrıca telefon görüşmesi esnasında data veri kullanıldığının ve görüşmenin kaydedildiğinin tespit edildiğini anlattı. Polis, zanlılar İsmail Karaböcek, Tekin Arhun ve Nurettin Arapsoy’un etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını belirterek, davalarında hazır olmalarının sağlanması için mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti. Zanlıların avukatları itiraz etmedi. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 2’şer kefilin 150’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, Karaböcek’in 10 bin TL, Tekin Arhun’un 25 bin TL ve Nurettin Arapsoy’un 7 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Diğer zanlıların teminat duruşmasının ardında yapılan duruşmada Polis, Ali Savaş Altan’ın hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Polis, Karaböcek’in ifadesinde, 12 Aralık 2020 tarihinden önce yine İsmail Karaböcek’in ofisinde zanlı Tekin Arhun, Arhun’un kardeşi ve Ali Savaş Altan’la buluştuklarınıve hakkındaki Kamu Görevlisi tarafından rüşvet alma davasında Erkut Hafız’ı davadan nasıl vazgeçireceklerine dair konuştuklarının tespit edildiğini anlattı.

Polis, zanlı Ali Savaş Altan’ın Adli Şube amirliğinde görev yaptığı esnada, Ömer Arhun’un işyerlerinin kundaklanması, Şener Levent’in ise Avrupa Gazetesi’nin önünde yaşanan bir eylemde hayatını kurtardığı için ona vefa borcu içinde olduklarını ileri sürdü. Polis, zanlı Ali Savaş Altan’ın kullanımında olan bir telefon hattının daha tespit edildiğini ve görüşme detayları incelendiğinde Tekin Arhun’un Erkut Hafız’la telefonda görüştükten sonra Altan’ı telefonla aradığının tespit edildiğini belirtti. Polis, meselenin ciddi olduğunu ve Ali Savaş Altan’ın Ağır ceza mahkemesine havale edilen rüşvet davasından kurtulmak ve Erkut Hafızı şikayetinden vazgeçirmek olduğunu savundu. Polis, Altan’ın diğer davalarındaki tanıklara müdahale edebileceğini savunup, 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti. 

Avukat Muhabbet Mevsimler, Altan’ın tutuklu yargılanması talebine itiraz etti ve tahkikat memurunu sorguladı. 

Mevsimler, Altan’ı tanık olarak dinletti. Mahkemeye yeminli şahadet veren Altan, alnındaki lekenin silinmesini istediğini belirterek, yargılanmaktan kaçmayacağını anlattı. Altan, “Bana minnet duyan kişilerin acemice yaptığı bir olay” dedi. Altan, suçlamaları reddetti. Altan, aklanmış şekilde görevine döneceğini ileri sürdü. Mevsimler, Altan’a kefil olabilecek 3 kefili mahkemeye dinletti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlı Ali Savaş Altan’ın davaları görüşülünceye kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 2 kefilin 150’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, 20  bin TL, nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kaynak : Kamalı Haber




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi