ABD’DE 11 EYLÜL SALDIRILARININ 19.YILDÖNÜMÜ


ABD’DE 11 EYLÜL SALDIRILARININ 19.YILDÖNÜMÜ

New York, 11 Eylül 20 : Amerika Birleşik Devletleri, tarihinin en büyük terör saldırısında yitirdiklerini anıyor. 11 Eylül saldırılarının 19'uncu yıl dönümünde düzenlenecek törenler için Covid-19 salgınından dolayı yapılan değişiklikler, ölenlerin yakınlarını ikiye böldü.

Bu yıl ilk kez çok az sayıda kişinin katılacağı New York'taki törende, ölenlerin isimleri yakınları tarafından okunmayacak.

Savunma Bakanlığı karargahı Pentagon'daki askeri merasimde ise bu isimler ses kaydından duyulacak, askeri törene dışarıdan ziyaretçi alınmayacak.

ABD 11 Eylül'den sonra savaşlara ve iç çatışmalara 6 trilyon dolar harcadı, 800 bin kişi öldü

93 sefer sayılı United Airlines uçağının düşürüldüğü Shanksville, Flight 93 Ulusal Anıtı’ndaki törende ise ölenlerin adları bir kişi tarafından okunacak. Burada geleneksel olarak düzenlenen müzik dinletisi de bu yıl olmayacak.

Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerini temsilen yapılacak ışık gösterisi ise gelen tepkiler üzerine son anda iptal edilmekten döndü.

Bu önlemleri anlayışla karşıladığını söyleyen kurban yakınları, her ne kadar zor olsa da bu yıl törene katılmayacaklarını söylüyor. Sıkı önlemlerle bugüne kadar yapılan törenlerin devam edebileceğini savunan karşıt görüştekiler ise saldırıyı unutturmak isteyenlerin salgını bahane ettiği görüşünde.

11 EYLÜL 2001’DE NE OLDU?

El Kaide'nin 4 uçak kaçırarak ABD'nin önemli yapılarını hedef aldığı 11 Eylül saldırılarında 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Örgüt üyeleri, kaçırdıkları 2 uçakla New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin güney ve kuzey kulelerine çarparak intihar saldırısı düzenlemişti. Uçaklardan üçüncüsü Pentagon'a çarpmış ve Pittsburgh kentindeki Yahudi Sinagogu'nu hedef alan diğer uçak ise F-16’lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

Ülke tarihinin en ölümlü terör saldırılarının ardından Washington yönetimi El Kaide'ye savaş ilan ederek, Afganistan ve Irak'a asker konuşlandırdı.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi