12 MAYIS 2021 HÜSEYİN MACİT YUSUF KÖŞE YAZISI


CTP İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI ENOSİSÇİ RUM PARTİLER VE FAŞİST EOKACI RUM LİDER ANASTASİADİS GİBİ CUMHURBAŞKANI TATAR’IN HALKIMIZDAN VE ANAVATAN TÜRKİYE’DEN DESTEK ALAN ‘EGEMEN EŞİTLİK TEMELİNDE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM MODELİNE’ ISRARLA KARŞI ÇIKMAKTA VE BİTMİŞ/TÜKENMİŞ FEDERASYONU DİRİLTMEYE ÇALIŞMAKTADIR. 2003 YILINDA ABD’NİN YARDIMI İLE İKTİDARA GELEN CTP’NİN DIŞ MİHRAKLARIN, ÖZELLİKLE DE GÜNEY’DEKİ AKEL’İN TELKİNİ İLE HAREKET ETTİĞİNİ KIBRIS TÜRK HALKI İBRETLE İZLEMEKTEDİR. HALKIMIZ İLK SEÇİMDE TAVİZCİ/TESLİMİYETÇİ AKINCI’YA YAPTIĞI GİBİ CTP’Yİ DE SANDIĞA GÖMECEKTİR.

Dünkü köşe yazımda Annan Planı’nın taraflara sunulduğu 11 Kasım 2003 sonrasındaki süreçte emperyalist güçlerin,özellikle de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği’nin(AB),Annan Planı’nın devreye konması ,Kabul edilmesi için KKTC iç siyasetine yoğun müdahalede bulunduklarını, KKTC’deki bazı siyasi partilere para yağdırdıklarını yazmıştım.Bu yazdıklarıma kaynak olarak da 2005 yılında ABD Kongre’sine sunulan Raporu detaylarıyla paylaşmıştım.

ABD adına Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston’un görevlendirildiğini, Weston’un da KKTC’deki muhalefet partileri ile görüşerek onları cesaretlendirdiğini,yardımcı olduğunu ve neticede 14 Aralık 2003 Milletvekili Genel seçiminde Annan Planı’na destek veren CTP’nin iktidara getirildiğini anlattım. ABD müdahalesi ile iktidar olan CTP’nin Annan Planı’nın KKTC’de onaylanması için,sağlanan kaynaklarla başarılı olduğunu da vurguladım.O dönemde CTP Genel Başkanı ve Başbakan olan Mehmet Ali Talat’ın ,KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ben bu oyunda yokum demesi üzerine, Bürgenstock’ta yer alan Kıbrıs görüşmelerinde KKTC’yi temsil ettiğini hatırlayacaksınız. KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş emperyalist Batı’nın oyununu çok iyi görmüş,AB ve ABD’nin suyuna giden Türkiye’deki Ak Parti iktidarı ile de sürtüşmemek adına siyasetten çekilmişti.ABD ve Ak Parti destekli Talat,2005’te KKTC’nin Cumhurbaşkanı olmuştu.

18 Ekim 2020 cumhurbaşkanlığı seçimine Anavatan Türkiye’nin müdahale ettiğini ikide birde tenkit eden, 2. Cumhurbaşkanı Talat ve CTP Genel Başkanı Erhürman, ve Weston’un kaynaklarından faydalanan BDH Başkanı Akıncı, ABD’nin Annan Planı ve sonrası süreçteki müdahalalerinin ,aldıkları kaynakların hesabını muhakkak vermelidir. Tam da ‘dinime küfreden müslüman olsa’ deyiminin cuk oturacağı bir durumdayız. 

Gerek 4.Cumhurbaşkanı Akıncı ve gerekse de CTP yönetimlerinin Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerle işbirlikleri eskiye dayanmaktadır.

CTP kurulduğu 1970’den itibaren ,ideolojik nedenlerle,komünistlik ve yoldaşlık dayanışması ile AKEL ile çok sıkı bağlar kurmuştur.. Akel’in 1967’de aldığı Enosis kararı  CTP’nin bu parti ile ilişki kurmasına ve işbirliğine girmesine engel teşkil etmemiştir. CTP yıllarca 1963’te yıkılan Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yamalanmak için çalışmalar yürütmüş,bu olmayınca da federasyon adı altında Kıbrıs Türk halkını aynı felakete götürecek federal çözümü sahiplenmiştir. Rum tarafının siyasi eşitliğimizi reddetmesi,Kıbrıs Türk halkının ülke yönetiminde alınacak kararlarda söz hakkının olmasını kabul etmemesi ve dönüşümlü başkanlığı gündemine dahi almaması federasyon çözüm modelinin çöktüğünün en güzel kanıtıyken,CTP’nin hala daha buna sahip çıkmasının mantıkı bir açıklaması var mıdır? CTP Akel’in siyasetine uyarak,aslında adım adım Enosis hedefine ulaşılması gayretlerine alet olduğunu farkedemeyecek kadar federasyon zehirini yemiştir;kör olmuştur.. CTP 2004 Annan Planı’na ‘hayır’ diyen Akel’in ihanetinin hesabını sormamış,manşet haberimizde de vurguladığımız üzere Akel’e olan aşkını geliştirmiştir. Bu aşkta CTP boynuzlanmıştır,ve ihanet boynuzlarıyla etrafta federasyon,ille federasyon diye dolaşmaktadır. Bunlar Akel aşkıyla akıllarını yitirmiştir.

CTP Güney Kıbrıs’taki,DİSİ VE EDEK ile de,AKEL gibi olmasa da işbirliği ve dayanışma içerisindedir. CTP Rumların federasyonu Enosis için bir araç olarak gördüklerini de farkedememiş,kavrayamamıştır.. Nazik davranmaya çalışıyorum;çünkü eğer CTP bu gerçeğin bilinciyle hareket ediyor ise onların da Enosis taraftarı bir parti oldukları su götürmez bir gerçek olarak ortaya çıkacaktır..CTP Enosisçi mi? CTP’nin yürütmekte olduğu siyasete göre maalesef evet öyle..Yazıklar olsun..

CTP Çalışma Grubu’nun 2018 yılında Anastasiadis’I ziyaret ederek Türkiye’yi şikayet ettikleri ve federasyon için yalvar yakar olduklarını Kıbrıs Türk halkı unutmamıştır.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ,önceki gün Meclis’e gelerek milletvekillerine Cenevre Konferansı ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Tatar’ı protesto ederek,CTP milletvekilleriyle birlikte oturuma katılmamıştır.

Erhürman Cenevre’de olan bitenle ilgili kendilerine gerektiği gibi bilgi verilmediğinden yakınmata ve biz Cenevre’ye neden gittik? diye de soru sormaktadır.. Kıbrıs sorununda Cumhurbaşkanı Tatar’la taban tabana zıt görüşe hakim Erhürman, acaba Tatar’ın kendisiyle ne paylaşmasını istiyordu? Tatar’ın paylaşacağı herhangi bir bilginin,6 maddelik öneri gibi, 2-3 dakika sonra Akel’e ulaştırılmayacağından kim emin olabilirdi ki? Sonra Crans Montana’da Akıncı’nın oraya gelen parti liderleriyle hiçbir şeyi paylaşmadığını Erhürman ne çabuk unuttu! Akıncı’nın Ruma verdiği taviz haritasının detaylarını Erhürman biliyor mu? Bu taviz haritasının,ki şu anda nerede olduğu blinmiyor,muhteviyatını Erhürman hiç merak etmiş midir?Bu konuda tek bir soru sormuş mudur? Cumhurbaşkanı Akıncı’nın,kendisine bir mektup ulaştırmak isteyen UBP heyetine ve KKTC’nin Başbakanı Özgürgün’e odasının kapısını açmadığını Erhürman bilmiyor mudur?

Erhürman’ın Cumhurbaşkanı Tatar’a saldırmasının ana nedeni federasyonun selasının bizzat Tatar tarafından okunmuş olmasındandır.CTP’den federasyonu çıkarın geriye kocaman bir hiç kalacaktır. CTP’nin halka satacağı,partiyi pazarlayacağı tek siyaset,tek söylem federasyondur..Bunu çıkarın CTP boştur..

Panik budur;paçalar bundan dolayı tutuşmuştur.

Manşet haberimizde de vurguladığımız üzere,başarısız  Erhürman’ın da CTP’deki suyu ısınmıştır.. Bu suyu ısıtanlar Erhürman’ı devirmenin planlarını da yapmaktadır, haberi olsun…

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi