KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durması,ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için uluslararası boyutta çalışma ve girişimler başlatan deneyimli ekonomist ve yatırım uzmanı Moiz Mitrani ülkemize gelecek yatırımcılarla ilgili gazetemiz Volkan’a  bilgi verdi

HUSEYIN:Users:mac:Desktop:jjj.jpg

MİTRANİ :  “ ALMAYA DEĞİL, VERMEYE, EKONOMİYE KATKI KOYMAYA GELİYORUZ ”

Son 5 yılda Anavatan Türkiye ekonomisine 3 milyar dolarlık yatırım projeleriyle yabancı yatırımcı getirdiğini açıklayan Mitrani, KKTC’nin de cazibe merkezi olduğunu,ufak tefek yasal düzenlemelerle dış yatırımcının KKTC’ye yağacağını bildirdi.

Mitrani, İstanbul ve Cenevre’deki ofisinin özellikle Avrupa’lı ve Ortadoğu’lu yatırımcılarla görüşmelerini sürdürdüğünü, koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan uçuş kısıtlamalarının kaldırılamsının ardından yatırım yapacak işadamları ile KKTC’ye gelerek yerinde incelemeler yapacaklarını müjdeledi.

Kapalı Maraş’ın da açılmasıyla KKTC’nin Ortadoğu’nun en önemli merkezlerinden biri olacağını vurgulayan Mitrani,Maraş’ın altyapı ve yeniden inkişafı için yatırım yapmaya hazır dünya devlerinin yeniden açılım gelişmelerini yakından izlediklerini vurguladı.

Özellikle inşaat,otel ve casino işletmeciliği, bankacılık/finansman,hava ve deniz yolcu taşımacılığı alanlarında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin KKTC’ye gelerek yatırım yapmaya hazır olduklarını,yasalarda bazı düzenlemelerle bunun gerçekleşeceğini anlatan Mitrani ‘Bizim girişimlerimizden haberdar olan bazı KKTC karşıtı,KKTC’nin kalkınmasını istemeyen lobiler devreye girmiştir. Bunlar zavallı ve boşuna girişimlerdir. Biz karar verdik;KKTC’yi Ortadoğu’nun yeni cazibe merkezi yapacağız.Almaya değil,yatırımlarımızla ,finansman imkanlarımızla vermeye,ekonomiye katkı koymaya geliyoruz .“




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi