KIBRIS’TA RUMLARLA BİRLİKTE YENİDEN ORTAK DEVLET KURMAK İSTEYEN, İLLE DE FEDERASYON DİYE TUTTURAN RUM SEVİCİLER, İÇİMİZDEKİ KENDİNİ BİLMEZLER BU YAZIYI MUHAKKAK OKUMALI…

MÜSTAFİ AMİRAL CİHAT YAYCI’NIN BAŞKANLIĞINI YÜRÜTTÜĞÜ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK VE GLOBAL STRATEJİLER MERKEZİ, YUNAN GREEK CITY TIMES MEDYA ORGANINDA YAYINLANAN BİR MAKALENİN TERCÜMESİNİ, 

‘MEGALİ İDEA YOK DİYENLERİN “İBRET VE DERS ALINMASI” UMUDUYLA SUNUYORUZ. CİHAT YAYCI’NIN DEDİĞİ GİBİ “YUNANİSTAN İLE EL SIKIŞAN PARMAKLARINI SAYSIN” UYARI NOTUYLA PAYLAŞTI…

Yunan Greek City Times medya organında çıkan yazıda; "29 Mayıs: Helenizmin Zaferi” olarak nitelendirildi ve devamında şu ifadeler yer aldı.

“29 Mayıs Konstantinapol’ün ve sonrasında Bizans’ın 1453’te düşüşünü temsil eder. Birçok Yunan için bu tarihin en karanlık günü ve Helenizm’in büyük yenilgisidir.Buna rağmen bu özel gün tarihi bir olayı yahut savaşı kutlamak yerine Helenizm’in Türklere karşı son 200 yıllık galibiyetini kutlamak için kullanılmalıdır.” diyen Greek City Times , Yunanların Türklere karşı sınırlarını 6 defa genişlettiğini hatırlatarak şu şekilde sıraladı:

Bu toprak genişletmelerin hepsini Türklerin kaybı, Yunanistan’ın zaferi olarak niteleyen gazete Türkler kaybederken Yunanların bağımsızlık alanlarını genişlettiğinin altını çizdi.

GREEK CITY TIMES : “29 MAYIS Helenizm’in Türklere karşı son 200 yıllık galibiyetini kutlamak için kullanılmalıdır.”

 

RUM-YUNAN İKİLİSİNİN AKLI FİKRİ TOPRAKLARIMIZDA

MEGALİ İDEA VE ENOSİS’TEN ASLA VAZGEÇMİYORLAR! 

*“YUNAN HALKI SONUNA KADAR KARARLI VE SABIRLIDIR. YUNANLILARIN KALBİNDE MEGALİ İDEA VARDIR”

“YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS AVRUPA BİRLİĞİNE ÜYE OLMAKLA ENOSİS’İ GERÇEKLEŞTİRDİ.”

*“TÜRKLER KIBRIS’A SALDIRIRSA TÜRKLERİ ADADAN KOVMAK İÇİN KARŞI SALDIRI YAPILMALIDIR.” 

*“TÜRKLERİN EGE ADALARI’NA SALDIRMASI DURUMUNDA GÖKÇEADA VE BOZCAADA’YA KARŞI SALDIRI DÜZENLENMELİ ÇANAKKALE BOĞAZI BLOKE ALTINA ALINMALIDIR. TÜRKLER BATI TRAKYA’YA SALDIRIRSA TRAKYA’NIN GERİ KALANINA KARŞI SALDIRI DÜZENLENİP İSTANBUL’A KADAR İLERLENMESI GEREKMEKTEDİR.”

*  YUNANİSTAN İYONYA DENİZİ’NDE KARASULARINI 12 DENİZ MİLİNE ÇIKARDIĞI GİBİ GEREKLİ GENİŞLEME GİRİT VE EGE’DE DE YAPILACAK”

“KIBRIS’TA ULUSLARARASI CAMİA TARAFINDAN KABUL GÖRMEYEN TÜRK İŞGALİNİ MEŞRU KILACAK BİR ANLAŞMA İMZALAMAYA HİÇBİR GEREK YOKTUR”

*“ZAMANI GELİNCE MEGALİ İDEA KAPSAMINDA İSTANBUL’DA YENİ VE DAHA BÜYÜK KİLİSELER, RUHBAN OKULLARI YAPILABİLECEKTİR”

 

ARKADA DEVAM

GREEK CITY TIMES : “29 MAYIS Helenizm’in Türklere karşı son 200 yıllık galibiyetini kutlamak için kullanılmalıdır.”

RUM-YUNAN İKİLİSİNİN AKLI FİKRİ TOPRAKLARIMIZDA

MEGALİ İDEA VE ENOSİS’TEN ASLA VAZGEÇMİYORLAR! 

Greek City Times,Yunanistan’ı günümüzün jeopolitik oyunların şampiyonu olarak ifade ederken Yunanistan’ın dış politikadaki kabiliyetinin Türkleri hala yıprattığını iddia etti.

Yunanistan’ın İyonya Denizi’nde karasularını 12 Deniz Miline çıkarmayı ve bu genişlemenin Girit ve Ege’de de yapılacak olmasını hatırlatan gazete, Yunanların resmi olarak olmasa da pratikte iki devletin de AB üyesi olmasıyla Enosis’i başardığını, uluslararası camia tarafından kabul görmeyen Türk işgalini meşru kılacak bir anlaşma imzalamaya hiçbir gerek olmadığını söyledi.

Gazete Yunanların zamanı gelince MEGALİ İDEA kapsamında İstanbul’da yeni ve daha büyük kiliseler, ruhban okulları yapılabileceğinin farkında olduğunu söyledi ve Erdoğan’ın bile Patrikliğin, İkinci Roma’nın, 300 milyon Ortodoksun yuvasının varlığını reddedemediğini söyledi.

Bir savaş planı oluşturarak Türklerin Ege Adaları’na saldırması durumunda Gökçeada ve Bozcaada’ya karşı saldırı düzenlenip Çanakkale Boğazı'nın bloke altına alınacağına, Türkler Batı Trakya’ya saldırırsa Trakya’nın geri kalanına karşı saldırı düzenlenip İstanbul’a kadar ilerlenmesi gerektiğine değinen Greek City Times Türkler Kıbrıs’a saldırırsa Türkleri adadan kovmak için karşı saldırı yapılmalıdır dedi.

Son olarak Yunan halkının sonuna kadar kararlı ve sabırlı olduğunun altını çizen gazete Yunan halkının kalbinde belki de hala MEGALİ İDEA vardır diyerek yazıyı bitirdi.

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi