PARTİ POLİTBÜROSUNDA ENOSİS KARARI ALAN VE RUM MECLİSİ’NDE ALINAN ENOSİS KARARININ ALTINDA İMZASI OLAN RUM AKEL PARTİSİ’NİN AVRUPA PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ NİYAZİ KIZILYÜREK,NAMI DİĞER NİYAZİODİS’İN KKTC VE TÜRKİYE KARŞITI 5.KOL FAALİYETLERİ SÜRÜYOR...

NİYAZİODİS GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAPTIĞI BİR AÇIKLAMADA “AB’NİN KIBRIS TÜRKLERİNİ TÜRKİYE’NİN İNSAFINA BIRAKMAMASI GEREKİR” İFADESİ KULLANARAK TÜRK DÜŞMANLIĞINI BİRKEZ DAHA GÖSTERDİ.

DEVLETİMİZ KKTC VE ANAVATAN TÜRKİYE’YE, MAKAMLARINA KARŞI DÜŞMANLIK BESLEYEN, KKTC’NİN ORTADAN KALDIRILMASI, ANAVATAN TÜRKİYE’NİN VE TÜRK ASKERİNİN ADADAN ÇIKMASI İÇİN ÇABA GÖSTEREREK HALKIMIZ ARASINA FİTNE SOKAN, ZEHİRLİ FİKİRLERLE TOPLUMU BÖLMEYE VE KUTUPLARA AYIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDE OLAN  NİYAZİ KIZILYÜREK’İN, KKTC’DEKİ FAALİYETLERİNİN POLİS VE BAŞSAVCILIK TARAFINDAN MERCEK ALTINA ALINMASI İÇİN HÜKÜMET’E DEFALARCA YAPTIĞIMIZ ÇAĞRI VE UYARILAR SONUÇSUZ KALDI..

HÜKÜMET’E BİRKEZ DAHA SESLENİYORUZ;

HAİN KIZILYÜREK’İ  KKTC’YE SOKMAYIN!

Niyaziodis’in düşmanca açıklamasına TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yazılı açıklamayla tepki koydu ve yetkilileri uyardı..

Bora, Niyazi Kızılyürek’in Avrupa Parlamentosu üyeliğinin Kıbrıs Türkleri ile hiç bir ilgisi olmadığını, Avrupa parlamentosuna Rumların oyları ile Türklere karşı durması ve bir Rum gibi tavırlarını ortaya koyması için seçildiğini belirttiği yazılı açıklamasında,Anavatan Türkiye’nin bizim her şeyimiz olduğunu ve Anavatanımız garantörümüz olmasaydı bugün bizimle hiç bir alakası olmayan bu sözde Avrupa parlamentosu üyesi kişinin de hayatta olmayacağının aşikar olduğunu vurguladı..

Bora, Kızılyürek’in AB’den maaş aldığına dikkat çekerek,Türklükle hiçbir ilgisi olmayan bu şahsın  Türklere karşı mücadele etmesinin üstlendiği asli görevinin bir gereği olduğunu da belirtti...

Bora açıklamasında şu soruları sordu: “Uluslararası hukuka ve kendi ilkelerine aykırı olmasına rağmen Rumları birliğe alıp da hata yaptıklarını kabul eden AB değil midir? Bu şekilde birliğe alınan Rumların ”ENOSİS” e ulaştıklarını açıklayan Yunan Başbakanına AB’nin bir tepkisinin neden olmadığı dikkat çekici değil midir? AB’nin Annan Planı’nı kabul ettirmede önemli rol oynayan ve bu uğurda verdiği sözler ve yaptığı  vaatlerin hep havada kalması acaba nedendir? “HAYIR” diyen cezalandırılacak ve “EVET” diyen ödüllendirilecekti. Bunun aksi olmadı mı? Anavatanımız  Türkiye’nin AB üyeliği için neden bekletilip birliğe alınmadığı dikkat çekici değil midir? Kıbrıs görüşmelerinde devamlı surette taraf olmaya ve haksız ve suçlu Rum’a neden destek vermeye devam ediyor? Bugünkü iki devletli yapı Rumların “ENOSİS” hayallerinin bir sonucudur. 47 yıldan beri var olan barış, huzur ve güven içerisinde devam eden bir yapının neresi yanlıştır?

AB’nin uluslararası hukuka ve kendi ilkelerine inanıyorsa 47 yıldan beri barış, huzur ve güven içerisinde devam eden “İKİ DEVLETLİ” yapıyı tanıyarak bölgedeki istikrara katkı koymak ve her şeyden önce 47 yıldan beri Adadaki barış, huzur ve güveni sağlayıp devam ettiren Türkiye’ye teşekkür etmesi gerektiğini belirten Bora açıklamasını Kıbrıs Türk halkını temsil etmeyen kişiye Avrupa parlamento üyeliği vererek Kıbrıs sorununun çözüme hiçbir katkısı olmayacağına da vurgu yaptı....

 

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi