EOKACI/ENOSİSCİ ANASTASİADİS’İN PASKALYA MESAJINDA KIBRIS TÜRK HALKINA YAPTIĞI HAKARETLERİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI.

 

TESLİMİYETÇİ/TAVİZCİ AKINCI VE AKEL ÇİZGİSİNDE FEDERASYONCU ERHÜRMAN’A SORUYORUZ:  KIBRIS TÜRK HALKINI VE DEVLETİMİZ YOK SAYAN, 2. SINIF VATANDAŞI OLARAK GÖREN ANASTASİADİS’LE, BU KAFADAKİ BİR ÇATLAKLA MI ORTAK DEVLET KURMAK İSTİYORSUNUZ?

18 Ekim’de gerçekleşen demokratik seçim sonucunu hazmedemeyerek halkımızın iradesini içine sindiremeyen, başta 4. Cumhurbaşkanı Teslimiyetçi/Tavizci Mustafa Akıncı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın başını çektikleri içi boş eylem ve söylemlerden yüz bularak,güç kazandığını,eline koz geçirdiğini zanneden faşist Eokacı Anastasiadis’in küstahça saldırılarını sürdürüyor.

 

Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Anastasiadis, ‘vatandaşlarımız’ diyerek halkımıza hakaret etme küstahlığını göstermiştir. Dünya ve Anastasiadis şunu bilmelidir ki; Kıbrıs Türk halkı, Rum tarafının azınlığı ve vatandaşları değil, özgür ve egemen KKTC’nin vatandaşlarıdır” açıklamasına “Sayın Tatar’a sormak istiyorum; Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip 97 bin Kıbrıslı Türk bundan utanmalı mıdır?” şeklinde yanıt verdi.

Anastasiadis söylemlerini ileriye taşıyarak “Bizim çabamız, BM’nin AB’nin ve Türkiye üzerinde nüfus kullanabilecek ülkelerin Kıbrıs konusunda BM parametrelerinin dışına çıkan karşı tarafa orantılı bir tepki vermesini sağlamak adına uluslararası bir aydınlanma sürecinin parçasıdır.” diyerek Türklerin egemen olamayacağını ve bunu engellemek için kampanya başlatacaklarını söyledi.

 

ANASTASİADİS’İN KÜSTAHLIĞI TAVAN YAPTI ! ANASTASİADİS NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR…EOKACI FAŞİSTANASTASİADİS EGEMENLİK TALEP ETMEK TÜRKLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN İRADESİNE TERSTİR DİYEREK SAÇMALADI, ZIVANADAN ÇIKTI

 

KÜSTAH ANASTASİADİS : “KIBRIS TÜRK HALKINI, ÇOK SEVDİĞİMİZ KIBRIS İÇİN, RUMLARLA BİRLİKTE TÜRKİYE’YE KARŞI SAVAŞMAYA ÇAĞIRIYORUM.

 

Paskalya mesajında Türkiye’yi “Kıbrıs’ı taksim etmek ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni himayesi altına almayı amaçlamakla” suçlayan Anastasiadis, “ne kadar onurlu bir uzlaşı istiyorsak, Türkiye’nin yeni faaliyetlerini meşrulaştırma öneri veya çabalarını reddetmekte de o kadar kararlıyız. Her Avrupa ve uluslararası merciin bize sağladığı barışçıl tercihi değerlendirecek, her dost ülkeyi harekete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis mesajında Kıbrıs Türk halkına da şöyle seslendi: “fiili durum her iki toplum için de kabul edilemezdir, daha kötüsü, Avrupa vatandaşları olarak hep birlikte barışın, güvenliğin ve refahın meyvelerinden yararlanabileceğimiz bir çözüme götürmüyor. Bu nedenle bütün saygımla sizleri, kendi vatanımız, çok sevdiğimiz Kıbrıs için birlikte savaşmaya çağırıyorum.”

 

 

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi