TESLİMİYETÇİ/TAVİZCİ ESKİ CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA TEPKİ YAĞMAYA DEVAM EDİYOR… BÖYLE GAFLET GÖRÜLMEDİ;KOLTUK HIRSI İNSANA NELER YAPTIRIYOR?

 

4. Cumhurbaşkanı Teslimiyetçi/Tavizci Mustafa Akıncı bir süre önce yaptığı seviyesiz açıklamasında “Şimdi bu kişi gidip orda Kıbrıs Türk halkının özgür iradesinin temsilcisi olamaz zaten.Çünkü o özgür iradenin sonucu oraya gelmedi.O nedenle onlar ne derse onların gölgesi gibi, Ankara ne derse onun papağanı olacak şekilde bir davranış sergileyecek orda.Yani gidecek diyecek ki,federasyon istemiyoruz ,çok denendi olmadı.Onun için artık iki devletli çözüme geçelim ve aramızda sınırlı işbirliği olsun” diyerek KKTC Cumurbaşkanı Tatar ve Anavatan Türkiye’ye hakaret etmeye yeltenmiş, Kıbrıs Türk halkının iradesini yok sayarak demokrasimize darbe vurmuş, teslimiyete dayalı Ruma yama olmayı onaylayan duruşunu göstermişti.

 

Söz konusu çirkin ifadeleri kınayan KKTC cumhurbaşkanı Tatar, Akıncı'ya "Sen Crans Montana'da haritayı verirken kimin papağanıydın acaba? KKTC'de cumhurbaşkanlığı yapan bir siyasi böyle konuşarak neye hizmet ediyor” diye sormuş, Akıncı'nın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi "ölümle tehdit edildiğini" söyleyerek, şimdi de "papağan" ifadesini kullanarak ortamı germeye çalıştığını dile getirmişti.

 

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ise Teslimiyetçi/Tavizci Akıncı’nın “bir kez daha terbiye sınırlarını aştığını” söyleyerek, “eski dahi olsa, bir Cumhurbaşkanına hiç yakışmayan böylesi bir söylem sahibi Akıncı’ya sormak gerekir: Sen acaba kimin papağanısın?” diye tepki göstermişti..

 

Anavatan Türkiye’deki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, partisinin Meclis'teki grup toplantısında “KKTC'nin bir önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Cenevre sürecini baltalamak için devreye girmesi, Ersin Tatar'ı eleştirmesi uyuyan komünist hücrelerin hayata geçtiğinin işaretidir. Bu ahmağın açıklaması, EOKA'cı bir ağızın hezeyanıdır. Ersin Tatar papağan değildir."diye ağır eleştiride bulunmuştu..

MUSTAFİ TÜMAMİRAL-BAU DEGS BAŞKANI DOÇ.DR CİHAT YAYCI KATILDIĞI BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA AKINCI’YA TEPKİ GÖSTEREREK , AĞZININ PAYINI VERDİ…

 

AMİRAL YAYCI : “RUMLARI EFENDİSİ OLARAK BİLEN KÖLELERE BİZİM İHTİYACIMIZ YOK”

 

“İSTENEN ŞEY ŞUDUR;TÜRKİYESİZ BİR AKDENİZ, TÜRKSÜZ BİR KIBRIS İSTİYORLAR”

AMİRAL YAYCI :“Bu yama olmak demektir.Rumun kölesi olmak demektir.İkinciliği kabul etmek demektir.Federe devlet olmak demek devlet niteliğini kaybetmek demektir.Devletini kapatmak emektir.Devletini kitlemek demek.Devlet dükkanının kapısını kitlemek demek.O dükkanın anahtarını başkasına vermek demek.Onlar kimin papağanı.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde seçimler oldu.Seçimlerde bu adam kaybetti.Halkın iradesi ortada.Halkın iradesi burda. Rumları efendisi olarak bilen kölelere bizim ihtiyacımız yok.İstenen şey şudur;Türkiyesiz bir Doğu Akdeniz,Türksüz bir Kıbrıs istiyorlar.Federe devlet oldu,ne olacak? Bu ne demek,bunun arkasında ne var biliyor musunuz? Türkiye gitsin demek.Ve burası Yunanistan’a bağlı olsun demek..Bir pasaport uğruna onurunu satacak insanlar her yerde vardır!”

 

 

(QR KODUNU OKUTARAK HABERLE İLGİLİ VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ)

#KKTCYITANI 

#RECOGNISETRNC

#KKTCBAGIMSIZDEVLETTIR

#TRNCISANINDEPENDENTSTATE

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi