4. CUMHURBAŞKANI TAVİZCİ/TESLİMİYETÇİ AKINCI VE ENOSİSCİ RUM AKEL AP MİLLETVEKİLİ KIZILYÜREK ,EOKA TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE, RUM YÖNETİMİ’NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE KIBRIS TÜRKLERİNE KURDUKLARI TUZAĞIN,KOMPLONUN BAŞARISINI KUTLADILAR.

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Devleti’nin parasıyla açılan çalışma ofisinde Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Niyazi Kızılyürek’i kabul etti. Akıncı’nın ofisinden yapılan açıklamada, “AP’nin tek Kıbrıslı Türk üyesi Niyazi Kızılyürek bugün ofisimize ziyarette bulundu. Kendisi ile AP çalışmaları, Kıbrıs sorunu ve özellikle hellim konusundaki gelişmeleri değerlendirdik” denildi.

AKINCI VE KIZILYÜREK HELLİMİN TESCİL KONUSUNU İSTİSMAR EDEREK, KIBRIS TÜRKLERİNE TUZAK KURDU. KIBRIS TÜRKÜNÜN HAKKINI-HUKUKUNU TÜM KIBRIS’IN MEŞRU HÜKÜMETİ İDDİASINDAKİ RUM’A PEŞKEŞ ÇEKEN AKINCI VE KIZILYÜREK, KIBRIS TÜRK HALKINI  ‘KIBRIS CUMHURİYETİ’ (Rum) İÇİNDEKİ TOPLUM DÜZEYİNE İNDİRGEDİ,DEVLETİMİZİ YOK SAYDI…

AKINCI-KIZILYÜREK KOMPLOSU

EGEMENLİĞİMİZİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR

 

TESLİMİYETÇİ AKINCI KIZILYÜREK İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME SONRASINDA KIBRIS TÜRK HALKINA KURULAN KOMPLOYU İFŞA ETTİ:

‘’Dönemin AB Komisyonu Başkanı Junker ve Rum lider Anastasiadis ile birlikte 2015 yılı Temmuz ayında vardığımız mutabakatın sonuç aşamasına gelmiş olması sevindiricidir. Kuşkusuz son düzenlemeleri görmediğim için, tüm ayrıntılar hakkında bilgim yoktur; ancak çok önemli gelişme, hellimin bir Kıbrıs ürünü olarak tescil edilmesi ve sadece Kıbrıs’ta ve bu toprakların üreticileri tarafından üretilecek olmasdır...Bu noktaya gelinmesinde yıllar içinde çeşitli kurum,ilgili odalar ve kişilerin katkıları olmuştur. Sn. Kızılyürek’in de Kıbrıs’lı bir AP üyesi olarak son aşamada bu sonucun alınmasındaki çabasını belirtmek gerekir.” 

Bundan sonraki süreçte yapılması gereken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Akıncı-Anastasiadis mutabakatını tanımadığını, AB’nin hellimin tescili konusunda Nisan ayında açıklayacağı yasal düzenlemelerin ise KKTC’yi bağlamadığını ve yok hükmünde olduğunu açıklamasıdır. Sözde ekonomik çıkarlar için egemenliğimiz çiğnetilmemeli, Yeşil Hat Tüzüğü iptal edilmelidir.

'HELLİM TESCİLİ GERÇEĞİ’

Ekonomik bakımdan çaresiz kalmamız ve teslim olmamız beklentisinde olan Rum ve yandaşlarının hellim tesciline bayram etmesinin nedenleri:                                                                                                                                                                                                            1.KKTC ve limanlarının gayri meşru olduğu iddiasına boyun eğerek,  ihracatımızı Rum yönetimi kontrolünde yapmayı kabullenmemiz;2.Rum yönetiminin kontrol ve izni ile yapılabilecek hellim ihracatı istenildiği zaman, uyduruk bahanelerle engellenebilecek;3.Halen başlıca ihracat pazarımız olan Ortadoğu ülkelerine, Rumun insafına bağlı olarak ve izin verdiği oranda ihracat yapabileceğiz; 4.Anavatana bile hellim ihraç etmek için Rum’un icazeti gerekecek;5.Uusal tezimizi ve devletimizi inkar ederek, Rum yönetiminin Kıbrıs Cumhuriyeti olduğunu kabul edeceğiz ;6.Dünyanın en önde gelen peynir ihracatçısı olan AB ülkelerine, hellim ihraç edeceğimiz ümidi ile aldatılarak Rum ulusal davasına alet edilmemize sebep oldu ."

                                                                                                                                                                  

 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi