RUM-YUNAN İKİLİSİ AVRUPA BİRLİĞİ VE AMERİKA’YA GÜVENİP ATİNA’DA TÜRKİYE’YE MEYDAN OKUDU! 

BUNLARDAN DOST OLMAYACAĞI BİRKEZ DAHA KANITLANDI…

ENOSİSÇİ ANASTASİADİS YUNANİSTAN’IN OSMANLI İMPARATORLUĞUNA İSYAN ETMESİNİN 200. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ İÇİN GİTTİĞİ ATİNA’DA YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI KATERİNA SAKELLAROPOULOU VE BAŞBAKAN KİRYAKOS MİÇOTAKİS İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ;YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA KIBRIS’TA ÇÖZÜM İSTEMEDİĞİNİ, UZLAŞMAZ TUTUMUNDAN VAZGEÇMEDİĞİNİ GÖSTERDİ. 

AVRUPA BIRLIĞI (AB) ÜYESİ YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN MASAYA YATIRILACAĞI BRÜKSEL'DEKİ LİDERLER ZİRVESİ ÖNCESİNDE ANKARA'YA YAPTIRIM BASKISININ SÜRDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ.

Kıbrıs Rum Haber Ajansının aktardığına göre Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell’in raporundaki teşvik ve yaptırım üzerine kurulu iki yönlü yaklaşımın inandırıcı bir şekilde korunmasında ısrarcı olacaklarını belirterek, "Borrell'in raporunu memnuniyetle karşıladık ve zirve sonuç bildirgesinin bu yönde çıkması gerektiğinin altını çizdik" diye çağrıda bulundu.

Anastasiadis de, Osmanlı'dan bağımsızlığın 200'üncü yılı kutlamalarında Atina'da bulunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek "Yunanistan'ın 1821'deki mücadelesine Kıbrıs'ın da katıldığını ve bu mücadelenin Kıbrıs'a ilham verdiğini" söyledi.

Miçotakis ile görüşmesinde AB liderler zirvesi ile Kıbrıs'taki 5+1 görüşmelerinin ele alındığını belirten Anastasiadis, Kıbrıs görüşmelerinin BM kararları çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak hedefin "AB ilkeleri üzerine kurulu, işlerliği olan yaşayabilir bir devlet"olduğunu söyledi.

 

ÜYESİ OLDUKLARI AB VE SON DÖNEMDE GELİŞTİRDİKLERİ İLİŞKİLER ÇERÇEVESİNDE STRATEJİK ORTAKLIK KURDUKLARI ABD’YE GÜVENEN EOKA’CI FAŞİST ANASTASİADİS VE MEGALİ İDEACI MİÇOTAKİS MİLLİ GÜNLERİNDE COŞARAK TÜRKİYE’Yİ TEHDİDE KALKIŞTILAR.

AB VE ABD’YE GÜVENİP TÜRKİYE’YE SALDIRDILAR

ANASTASİADİS:   “ANKARA AVRUPA’NIN KOŞULLARINI KABUL ETMEK ZORUNDA”

“TÜRK TARAFI İKİ DEVLET GÖRÜŞÜNÜ TERKETMELİ”

Anastasiadis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili gayrı resmi beş taraflı konferansı iyi niyet ve kararlılıkla beklediğini, Türkiye’nin konferansa aynı ruhla katılacağını ve yakın zamanda ortaya attığı iki devlet görüşünü terk edeceğini umduğunu belirtti.Anastasiadis açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Kıbrıs hükümetinin hedefi, Avrupa müktesebatı ve BM parametreleri esasında bir çözümdür. Garantilerin ortadan kaldırılması ve Avrupa müktesebatına saygı gösterilmesi, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar ile tüm vatandaşlar için güvenli ve koruyucu koşulları yaratacaktır. Kıbrıs sorununa çözüm, Kıbrıs-Türkiye ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerini de normalleştirecektir."

   
Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou da konuşmasında, Anastasiadis’in resmi kutlamalara katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.Bunun Yunan Devrimi için Kıbrıs Hellenizminin katkılarını onurlandırmak için ideal bir fırsat yarattığını söyledi.
 Sakellaropoulou, “Yunanistan, Türk işgalinin sona erdirilmesi ve adanın yeniden birleştirilmesi çabalarını her zaman desteklemektedir. BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde Kıbrıs Sorununa adil ve işleyebilir bir çözüm için birlikte mücadele etmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
 

 




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi